01 Ekim 2018 12:18

Milliyet gazetesinden Gökçer Tahincioğlu istifa etti

Milliyet gazetesi Ankara Haber Müdürü Gökçer Tahincioğlu, Milliyet gazetesinden ayrıldı

Fotoğraf: milliyet.com.tr

Paylaş

Milliyet gazetesi Ankara Haber Müdürü Gökçer Tahincioğlu, Milliyet gazetesinden ayrıldı. Tahincioğlu’nun önceki gün yayımlanan yazısı Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Tahincioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Milliyetteki 21 yıllık yolculuğum bitti. İkinci evim ve ailem olan gazeteden kendi isteğimle ayrılıyorum” dedi.

Tahincioğlu, “Merak eden dostlar için şuraya küçük bir veda koydum” diyerek blog adresinden bir yazı paylaştı. Tahincioğlu veda yazısında şu ifadeleri kaleme aldı: “Gazeteden kendi isteğimle ayrılıyorum. Soranlar için belirteyim, bu ayrılığın dün yayımlanan, “Ben affetmiyorum” yazısıyla en ufak bir bağlantısı yok. Ayrılık önceden kesinleşmişti ve benim için çok önemli bu yazıyı, ayrılığım kesinleşmesine rağmen yazmama izin verdikleri için teşekkür ederim. (...) Kırdığım, üzdüğüm, bilmeden canını acıttığım kim varsa özür diliyorum. Milliyet benim için “hayat” demekti ve burada çok değerli gazeteciler, büyük bir emekle çalışmaya devam ediyor. Benim için yolculuğun bu kısmı bitti. Kalan kısmı umarım iyi geçer.”

Tahincioğlu yazısında, daha önce hiç paylaşmadığı bir olaydan bahsetmiş, ablasının 58 yerinden bıçaklanarak, 3 aylık bebeğinin yanında, üç beş tane çeyrek altın için hırsızlar tarafından öldürülmesini anlatmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, hükümete ve muhalefete seslenen Tahincioğlu, "Yüksek siyaset gereği, 'tartıştığınız' 'ceza indirimi' ya da 'af'"ın acı ve adaletsizlik hissi verdiğini ifade ettmişti.

Gazeteden bir ayrılık haberi de Türker Karapınar’dan geldi. Karapınar, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Mesleği öğrendiğim, her birinden büyük heyecan duyduğum yüzlerce habere imza attığım Milliyet’teki maceramın sonuna geldim. Kendi isteğimle gazetemden ayrılmaya karar verdim.” (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kazım Kızıl ve 24 kişinin davası Aralık’a ertelendi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Kitap Fuarı’nı 109 bin kişi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...