01 Ekim 2018 12:08

Netflix yalanladı ama sansür sadece Türkiye’ye

RTÜK yönetmeliği resmi gazetede yayımlanmadan Netflix sansüre başladı. Sadece Türkiye'de uygulanan sansür Netflix tarafından yalanlandı.

Netflix logosu

Paylaş

RTÜK’ün Netflix, BluTV, PuhuTV gibi internet platformlarına denetim uygulayacağı yasa taslağının onaylanmasının ardından ilk sansür Netflix’teki bir animasyon filmine geldi. Over the Garden Wall/Bahçe Duvarının Ötesinde isimli animasyonu Netflix üzerinden Türkiye’de izleyen kullanıcılar sigara sahnelerine uygulanan sansürü sosyal medyada teşhir etti.

Netflix Türkiye ise bu otosansür iddiasını yalanlayan bir açıklamada bulunsa da Netflix’e VPN üzerinden bağlantı sağlayarak aynı animasyon açıldığında herhangi bir sansüre rastlanmıyor. Netflix Türkiye açıklamada ilgili yapım üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirterek “Söz konusu yapımın yayın hakları farklı bir içerik üreticisinden satın alınmış olup, yapım Netflix’e şu an servisimizde yer aldığı haliyle teslim edilmiştir” sözlerine yer verdi.

RTÜK’ün internet üzerinden yapılan radyo ve TV yayınlarını denetim ve yaptırım kurallarına bağlayan Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkındaki Yönetmelik 25 Eylül’de onaylanmış, böylece internet yayınları RTÜK denetimine tabi olmuştu.

Ayrıca kullanıcılar, RTÜK’ün internete sansürde bulunmasını öngören yasa çıktığından bu yana Netflix üzerinde pek çok içeriğin benzer şekilde sansürlendiğini bildiriyor. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş'tan yeni şarkı: Aç kaldık özgürlüğe

SONRAKİ HABER

Alibeyköy'de endüstriyel futbol ve amatör kulüpler tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...