01 Ekim 2018 11:58

HDP: Çözüm için tecrit kaldırılmalı

HDP Batman Milletvekili Ayşe Başaran, Kürt sorununda çözümün Öcalan ile yakın olduğunu, bunun yolunun da tecridin kaldırılmasında geçtiğini söyledi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Batman Milletvekili Ayşe Başaran, AİHM’nin Abdullah Öcalan aleyhine verdiği kararı değerlendirerek, Kürt sorununda çözümün Öcalan ile yakın olduğunu, bunun yolunun da tecridin kaldırılmasında geçtiğini söyledi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik “kötü muamele ve işkenceye” dair avukatlarının 2010 yılında yaptığı başvurunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından reddedilmesini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Mezopotamya haber ajansından Diren Yurtsever ve Berivan Altan’a değerlendirdi.

AİHM’nin kararını politik olarak değerlendiren Başaran, kararın yapılan muhtemel pazarlıklar sonucu verildiğini söyledi. Başaran, “Türkiye’de uzun süredir özellikle son üç yıldır benzer durumlarla karşılaşıyorduk. Ama AİHM’nin bu kadar aleni politik kararlar verdiği bir süreç tarihte görülmemiştir” dedi. 

‘ÇÖZÜM BİR KOSTERİN ADAYA ULAŞMASI KADAR YAKINDIR’

Öcalan’a dönük AİHM kararı ile birlikte çözüm gücünün susturulmaya çalışıldığını ifade eden Başaran, “Öcalan, çözüm süreci döneminde baş müzakereci ve sürecin muhatabı olarak kabul edilen, onlarca defa milletvekillerimizden oluşan heyetler aracılığıyla görüşleri ve önerileri alınan, süreci belli bir noktaya getiren bir kişiliktir” dedi. Başaran, “Öcalan’a uygulanan bu kesintisiz tecrit savaşın giderek derinleşmesine neden oluyor. Erdoğan’ın dünyanın en uzak mesafelerine giderek turlar yapmasına gerek yok. Çözüm çok yakındadır, bir kaç saat mesafededir. Bir kosterin bir adaya ulaşması kadar yakındır. Bir mesajın daha önce Newroz’da olduğu gibi kamuoyuna ulaştırılması kadar yakındır. Daha basit ve daha etkili bir çözüm var. O da Sayın Öcalan ile görüşme sağlamakla ve kabul edilemez tecridin kaldırılmasından geçer” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Talepleri sahiplenip ortak mücadele etmeliyiz'

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş'tan yeni şarkı: Aç kaldık özgürlüğe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...