01 Ekim 2018 10:42

Öğretmenin 'Alevilerin yemeği yenmez' söylemi, Meclise taşındı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, bir ortaokul din kültürü öğretmeninin 'Alevilerin yemeği yenmez' söylemini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

Fotoğraf: Veli Çelik/AA

Paylaş

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Arnatutköy’de bulunan bir ortaokulda görevli Din Kültürü öğretmeninin Alevilere yönelik hakaret içeren sözlerinin doğruluğunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Tanrıkulu, G.B. isimli öğretmen hakkında “Muharrem ayında Alevilerin oruç tuttuğunu fakat onların yaptığı yemeğin yenilmeyeceğini söylediği iddiaları doğru mudur?​” sorusunu sordu. Soru önergesini Türkiye Büyük Millete Meclisi Başkanlığı'na sunan Tanrıkulu, olaya ilişkin soruşturma başlatılıp başlatılmayacağının da açıklanmasını istedi.

'BU HAKARETLERE KARŞI NE TÜR ÖNLEMLER ALINACAK?'

Tanrıkulu, “Konuyla ilgili bilgi almak için ulaşılan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürünün olayı doğruladığı ve ücretli olarak görev yapan öğretmenin görevden alındığı iddiası doğru ise bahse konu öğretmenin tam da Muharrem Ayı içinde Alevi Vatandaşlara yönelik yapmış olduğu bu hakaretler ile ilgili olarak ne tür yasal işlem yapılacaktır?​” diye sordu.

Son 5 yıl içerisinde Din Kültürü öğretmenleri hakkında Alevilere hakaret gerekçesiyle ne kadar şikayet geldiğini de soran Tanrıkulu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ne tür önlemler alacağının da açıklanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TBMM'de yeni yasama yılı başladı, 1 vekil hâlâ tutuklu

SONRAKİ HABER

Ah ulan İsmail ah

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...