01 Ekim 2018 10:10

Belediye işçilerinin iş bırakma eylemine Ege Üniversitesi'nde çağrı

Ege Üniversitesi Emek Gençliği, 3 Ekim’de ‘Krizin faturasını ödemeyeceğiz’ diyerek iş bırakacak belediye işçilerinin eylemine katılım çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ege Üniversitesi Emek Gençliği üyeleri, 3 Ekim’de krizin faturasını ödememek için ek zam talebiyle iş bırakacak olan belediye işçilerinin eylemine kendi talepleriyle katılacak.

İzmir’de belediye işçileri 3 Ekim’de 'ücretler arttırılsın', 'toplu işten atmalar yasaklansın' ve 'vergide adalet sağlansın' talepleriyle ‘Krizin faturasını işçiler ödemeyecek’ diyerek iş bırakacak. Ege Üniversitesi Emek Gençliği de fakültelerde bildiri dağıtarak öğrencileri talepleriyle 3 Ekim’de işçilerle birlikte alana çağırdı.

'ÖĞRENCİLER DE ETKİLENDİ'

Bildiride geçen yıla göre öğrencilerin alım gücünde gözle görülür bir düşüş olduğu vurgulanırken dönem başladığında üniversite öğrencilerinin ev kirası, yurt ücretleri, gıda maddeleri, kırtasiye ürünlerine yapılan zamlar nedeniyle, nasıl okuyacağından çok nasıl yaşayacağını düşünmek zorunda kaldığı belirtildi.

Bildiri dağıtımında, ücretsiz ulaşım ve barınma hakkı, kantin zamlarının geri çekilmesi, bursların enflasyon oranında arttırılması gibi taleplerle 3 Ekim’de iş bırakma eylemine katılım çağrısı yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Çıkan haberlere yalanlama: Cihatçılar İdlib’den çekilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...