01 Ekim 2018 09:46

EMEP'ten Derince'de kriz gündemli toplantı: ‘İşçiler, gücünü görmeli’

EMEP Derince İlçe Örgütü, ekonomik gelişmelere ilişkin işçilerle bir araya geldi. Toplantıda 'İşçiler kendi gücünü görmeli' çağrısı öne çıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Derince İlçe Örgütü, ekonomik gelişmelere ilişkin işçi toplantısı düzenledi. Toplantıda "İşçiler bir sınıf olduklarının bilincinde değil. Bu nedenle krizin karşısında durmakta zorlanıyoruz” diyen işçiler, şu çağrıda bulundu: “İşçiler kendi gücünü görmeli. Çoğunluğun bizde olduğunun farkına varırsak tüm bunların önüne geçeriz."

Yaşanan krizin faturasının emekçilere kesilmek istendiğini söyleyen EMEP Derince İlçe Yöneticisi Barış Demir, patronların işçinin son lokmasına kadar göz diktiğini ifade ederek şu ifadeleri kullandu:

"Hükümet, tüm bunların karşısında duran, mücadele eden işçiye karşı sermayenin yanında yer alıyor. Sermaye ve onun temsilci AKP iktidarı krizin faturasını emekçilere yıkmak için her şeyi yapıyor. Bu durumda biz işçi emekçilere düşen bir araya gelip tüm bu olanlara karşı mücadele etmektir."

"Ülkede kriz yok, bunların hepsi manipülasyon" sözlerine karşın Kocaeli'de birçok fabrikada işçilerin ücretsiz izne çıkarıldığını belirten EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da, “Yaşananları Türkiye'nin büyümesini istemeyen dış güçlerin, ABD'nin oyunu olarak açıklıyorlar ama ülke ekonomisini bir Amerikalı şirkete devrediyorlar" diye konuştu.

'YEP FATURANIN EMEKÇİLERE YIKILACAĞININ İLANIDIR'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) da eleştiren Erkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Berat Albayrak bu programda enflasyon oranını 2018 yılı için yüzde 20 olarak hedeflediklerini açıkladı. YEP ülke ekonomisinin ne kadar kötü olduğunun ilanıdır. Aynı zamanda krizin yükünün emekçilere yıkılacağının da ilanıdır."

Memleketin bir altüst oluşa sürüklendiğini vurgulayan Erkan, “Yarın yaşayacaklarımız bugün yaşayacaklarımızdan daha ağır olacaksa, iktidar yükü daha çok üstümüze yıkacaksa önümüzde sadece iki seçenek kalıyor. Ya tüm bunlara rıza göstereceğiz ya da gelen zamların geri çekilmesi, işten atmaların durdurulması, kıdem tazminatının fona devredilmemesi gibi taleplerin etrafında birleşip mücadele edeceğiz" diye konuştu.

'İŞÇİLERİN KORKULARINI YENMESİ GEREKİYOR'

Toplantıda söz alan petro-kimya işçisi Çağlar, "İşçiler bir sınıf olduklarının bilincinde değil. Bu nedenle krizin karşısında durmakta zorlanıyoruz. İşçiler kendi gücünü görmeli. Çoğunluğun bizde olduğunun farkına varırsak ancak o zaman tüm bunların önüne geçeriz" diye konuştu.

Öncelikle insanların korkularını yenmesi gerektiğini belirten metal işçisi Tuncay ise şunları söyledi: "Bunun için işçilerin birbirine güvenip yan yana gelebilmesi lazım. Aksi takdirde krizin yükünü çekmeye devam ederiz."

'SENDİKALAR PATRONLARIN YAN SANAYİSİ HALİNE GELMİŞ'

Kriz gerekçesiyle işten atılan Sinan ise sendikaların durumunu eleştirerek "Kimi sendikalar patronların yan sanayisi haline gelmiş. İşçi yararına hiçbir şey yapmıyorlar. Bizim yapmamız gereken de tüm bunlara karşı kendi örgütlülüğümüzü sağlamaktır" diye konuştu.

Aynı zamanda metal işçisi olan EMEP Derince İlçe Başkanı Cüneyt Bingöl, krizle birlikte artan işçi mücadelelerinin ana akım medyada yer almadığını belirterek şunları söyledi:

“Günlük işçi basını Evrensel gazetesini daha da zenginleştirip, daha çok emekçiye ulaştırmamız gerekiyor. Birbirimizden haberdar olmamızı sağlayan tek gazete Evrensel. Bunun için Evrensel gazetesine işçi emekçilerin sahip çıkması gerekiyor." (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta Alman yolcu uçağı pistten çıktı

SONRAKİ HABER

Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...