14 Eylül 2012 11:44

Bugün miting günü

“IRKÇI gerici, piyasacı 4+4+4’e karşı çocuklarımıza, okulumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz” şiarıyla yapılacak miting için 11 Eylülde 4 koldan yürüyüşe geçen eğitim emekçileri bugün Ankara’da olacak. Ankara Gar’ın önünde birleşerek Sıhhiye Meydanı’na yürü

Bugün miting günü
Paylaş

“IRKÇI gerici, piyasacı 4+4+4’e karşı çocuklarımıza, okulumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz” şiarıyla yapılacak miting için 11 Eylülde 4 koldan yürüyüşe geçen eğitim emekçileri bugün Ankara’da olacak. Ankara Gar’ın önünde birleşerek Sıhhiye Meydanı’na yürüyüşe geçecek olan eğitimciler büyük bir miting gerçekleştirecek. Eğitim Sen’in çağrısıyla gerçekleştirilecek mitinge KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, siyasi parti,kitle örgütleri ve veliler de katılacak.

KARADENİZ VE GÜNEYDOĞU KOLU BULUŞTU

Rize’den yola çıkan “Karadeniz yürüyüş kolu ile Batman’dan yola çıkan Güney Doğu yürüyüş kolu Sivas’ ta buluştu. Bugün Ankara’da yapılacak olan Büyük öğretmen Mitingi için günlerdir yürüyüşte olan öğretmenler yol boyu kendilerine verilen destek ile halkımızı mitinge davet etti. Sivas’ta buluşan iki kol yürüyüşe başladıktan kısa süre sonra polis arama noktalarında sorunla karşılaştı. Üst taraması yapmak isteyen polis yürüyüşçülerin tepkisi üzerine üst aramasından vazgeçti. Yürüyüşe geçtikten  kısa bir süre sonra yeni bir barikatla karşılaştılar. Kortejin ana caddeye girmesini engellemek isteyen polis, ses cihazı bulunan bir araç üzerinden “size ayrılan güzergah burada bitmiştir. Valilik bu noktadan sonra yürümenize izin vermiyor” anonsları yaptı. Korteji durdurdular. Öğretmenler kısa süreli oturma eylemi yaparken öte yanda polis yetkilileri ile görüşmeler sürüyordu. Yine kitleden gelen tepki üzerine ikinci barikat da aşıldı.
Batmandan hareket eden güneydoğu yürüyüş kolu Malatya da eğitim senli öğretmenlerin evlerinde misafir edildiler. Halk tarafından geniş destek gören yürüyüş kolu Sürgü de Ramazan ayında evi taşlanan alevi aileyi ziyaret ettiler. Buradan birliktelik ve kardeşlik mesajları verdiler.

ANKARA’YA YÜRÜYÜŞE DEVAM ETTİLER

Sivas’ta birleşen Karadeniz ve Güneydoğu kolu dün Kayseri’deydi. Kayseri il girişinde Eğitim Sen Kayseri Şube yönetici ve üyelerinin karşıladığı 50 ilin temsilcileri, buradan Eğitim Sen Kayseri Şube önüne giderek yürüyüşe başladı. Yürüyüşe EMEP, CHP, Eğit Der ve Devrimci 78’liler Federasyonu destek verdi. Sivas Caddesi boyunca yüzlerce kişinin oluşturduğu kortejde “Okulumu geri istiyorum”, 4+4+4= eğitimde kaos”, “5 yaşındaki çocuklarımızı okula göndermiyoruz” dövizleri taşınırken, “AKP elini okulumdan çek”, KESK’li tutsaklar onurumuzdur”, “Ana dil haktır engellenemez”, “Seçmeli değil ana dilde eğitim” sloganları atıldı. Kayseri Meydanı’nda açıklama yapan Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, “Karanlığa geçit vermemek için şehrimize hoş geldiniz. Diyarbakır’da yaşanan saldırıyı biz de burada sizinle birlikte yaşadık. Bu ülkenin aydınları, emekçileri karanlığa izin vermeyecektir” dedi. Yürüyüş koluyla birlikte gelen Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit ise, “Biz tüm taleplerimizi daha önce ilettik. Ama taleplerimize karşılık vermeyerek bizi zorla yollara düşürdüler. Artık sesimizi Ankara’da duyuracağız ve bunun için herkesi Ankara’ya davet ediyoruz” dedi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İspanya ayağa kalkıyor

SONRAKİ HABER

Taka tuka deyip geçmeyin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...