14 Eylül 2012 10:42

Erdoğan: Suriyeli muhaliflerle yakın temastayız

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, onur konuğu olarak katıldığı Yalta Avrupa Stratejisi Yıllık Toplantısı’nda bir konuşma yaptı. Erdoğan Suriye’deki gelişmelerden, Libya’da ABD Büyükelçisi Christopher Stevens’ın ölümüne neden olan olaylara kadar bir dizi gelişmeyle ilgili değerlendirmede bulundu.Erdoğan, Suriye’de yaşa

Erdoğan: Suriyeli muhaliflerle yakın temastayız
Paylaş

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, onur konuğu olarak katıldığı Yalta Avrupa Stratejisi Yıllık Toplantısı’nda bir konuşma yaptı. Erdoğan Suriye’deki gelişmelerden, Libya’da ABD Büyükelçisi Christopher Stevens’ın ölümüne neden olan olaylara kadar bir dizi gelişmeyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili olarak özetle şunları söyledi: “Bizim 910 kilometre sınırımız var. Yanı başımızda meydana gelen ve bölgeyi etnik ve mezhepsel temelde tehlikeli bir şiddet sarmalına sürükleyebilecek bu gelişmeler karşısında, tutarsız veya duyarsız bir politika izlememiz mümkün değildir. Bu çerçevede bir yandan uluslararası toplumun Esad rejimi üzerindeki baskısının artırılması için çaba sarf ederken diğer taraftan yeni Suriye’nin halkın tüm kesimlerini kucaklayan demokratik ve çoğulcu bir yapı üzerine inşa edilebilmesi için muhalif gruplarla yakın temas içinde bulunuyoruz.

Erdoğan, Stevens’ın ölümüyle sonuçlanan olaylara sebep olan ve İslam’a hakaret içeren filmin açık bir provokasyon olduğunu ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cemil Çiçek: Tezkere bir yıl uzatılabilir

SONRAKİ HABER

Siz cuntacıları aklama mahkemesi misiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...