30 Eylül 2018 12:30

CHP’den mücadele kararı

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP’nin TBMM 27’nci Dönem 1’inci Çalışma Değerlendirme Toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye’nin her konuda bir kırmızı alarm söz konusunu belirten CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, “1 Ekim’den itibaren tüm Türkiye’nin her karış toprağında biz CHP’liler, vatan ve milletini seven milletimizle birlikte hepimiz Türkiye’nin geleceği için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

CHP’nin Bolu Abant’taki TBMM 27’nci Dönem 1’inci Çalışma Değerlendirme Toplantı sonrasında CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye güçlü bir devletse, onurumuz için benim Sarayda oturmam gerekir’ sözlerini hatırlatan Özkoç şunları söyledi: “Tüm gelişen bu olaylara rağmen, ‘benim iktidarda olmam insanları çıldırtıyor’ diyor. O zaman işsiz kalsanız da bir geleceğiniz de olmasa da beni desteklemeye devam edin’ diyor. ‘Ben Türkiye’nin gurur duyacağı tek kişiyim’ diyor. Meclis, halkın Meclisi değilmiş, önemli değil. İçte ve dışta itibarlı bir Türkiye yokmuş, önemli değil.‘Benim önemli olan’ diyor. CHP, TBMM’nin milletin Meclisi olmasını, Sarayın değil, bir kişinin değil, milletin temsilcisi olması için elinden gelen gayreti gösterecektir. Bunun için Abant’’ta nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda bir kamp yaptık. 75’e yakın arkadaşımız birebir söz alarak, Türkiye’nin ve içinde yaşadığımız illerdeki zor durumu tek tek anlattılar, ifade ettiler. Bir kırmızı alarm söz konusu Türkiye için her konuda. CHP Parti Meclisi, MYK’si, milletvekilleri, il ve ilçe örgütleri, vatanını ve milletini seven bütün milletimizle birlikte Meclis halkın Meclisi olana kadar, Türkiye’nin onuru milletin onuru olana kadar içte ve dışta güçlü, onurlu, itibarlı bir Türkiye olana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla yılmayacağız. 1 Ekim’den itibaren tüm Türkiye’nin her karış toprağında biz CHP’liler, vatan ve milletini seven milletimizle birlikte hepimiz Türkiye’nin geleceği için mücadeleye devam edeceğiz.”

‘SANDIKTA İTTİFAK DİYORUZ’

Gazetecilerin, milletvekilleriyle önceki gün yapılan toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifak konusunda bir formül üzerinde durduğu ve bu konuda bir ittifakın söz konusu olup olmadığı yönünde sorusunu cevaplayan Özkoç şunları söyledi: “Yasal bir ittifak söz konusu olmadığı için burada milletin ittifakı, parti tabanlarının ittifakı gerekiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de açıklamada bulundu. Milletimizin ne yapacağını gayet iyi biliyor. Güçlü olan hangi siyasi partiyse muhalefetteki o siyasi partinin o bölgede güçlü bir şekilde desteklenmesi için milletimiz elinden geleni yapacaktır. Bu mesele artık bir CHP, İYİ Parti, HDP meselesi, diğer siyasi parti meseleleri olmaktan çıkmıştır. Artık vatanımızın birlik ve bütünlüğü elden gidiyor. Çocuklarımız şehit düşüyor. Birisi sefahat içerisinde, milletimiz sefalet içerisinde yaşıyor. O zaman biz sandıkta ittifak diyoruz. Bunun için hangi tür görüşme gerekiyorsa üst düzeyde, ilçe bazında, il bazında herkesle görüşerek milletin ittifakını sandıkta gerçekleştirmeye çalışacağız” (Bolu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pervin Buldan’dan hükümete çağrı: Aftan önce adaleti tartışalım

SONRAKİ HABER

'Ücretlerimizdeki erime kadar zam istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa