30 Eylül 2018 12:14

Pervin Buldan’dan hükümete çağrı: Aftan önce adaleti tartışalım

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, af düzenlemesinden önce hukuk ve adaletin tartışılması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: HDP Basın Birimi

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Mersin 2. Olağanüstü İl Kongresi’ne katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin, tarihinin en derin krizleri ve kaosları ile boğuşan bir ülke haline geldiğini belirten Pervin Buldan, “Kendi toplumu ile barışı örgütleyemeyen bir iktidarın, Suriye’de Avrupa ülkeleri ile barışı tesis etmesi mümkün değildir” dedi.

Ekonomik kriz, toplumsal ve siyasal kriz AKP hükümetinin ülkeyi yönetemediğinin göstergesi olduğunu söyleyen Buldan, “Bu ülkede bir kriz var, bu krizi yok sayanlar bu ülkeye Saray’dan bakıyorlar. ‘Kriz mriz yok’ diyenler bu ülkeye Saray’ın penceresinden bakanlardır. Katar’dan milyon dolarlık uçak alırsanız elbette bu ülkede krizi göremezsiniz. Bu kriz sizi değil işçiyi, köylüyü, kadını vurdu” diye konuştu.

‘HİÇBİR KOLTUK BİR İNSANIN YAŞAMINDAN DEĞERLİ DEĞİL’

Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride değinerek, “2011-2015 yılları arasındaki çözüm ve müzakere sürecinde Öcalan’la görüşmeler yapıldığı süreçte bu ülkede huzur ve umudun olduğu bir sürece tanıklık ettik”dedi. Bu süreçten korkulduğunu belirten Buldan, “Çözüm sürecinde bu ülkeye cenazelerin gelmemesi, ne bir askerin, ne polisin, ne gerillanın ve sivil insanın yaşamını yitirmediği sürece tanıklık ettik. Bu ülkeyi yönetenler barışı değil çatışmalı ortamı tercih ettiler. İnsanların yaşamını yitirdiği bir ülkede koltuk sevdasının bir anlamı yok. Hiçbir koltuk bir insanın yaşamından değerli değildir. Biz her şeye rağmen bu ülkenin barışa ve demokrasiye olan ihtiyacından kaynaklı her türlü faşizan ortamda bile barışı ve özgürlüğü dillendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘MECLİS BİR EKSİKLİKLE AÇILIYOR’

Meclisin açılacağını hatırlatan Buldan, “Parlamento bir eksikle açılacak. Leyla Güven hala Cezaevi’nde. Enis Berberoğlu kararı elbette olumlu ve geç kalınmış bir karar. Ancak bu çifte standardı kabul etmiyoruz. Açılacak olan parlamentonun eksik bir parlamento olmasını istemiyoruz. Leyla Güven’in bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi. Meclisin açılacağını belirten Buldan, MHP’nin Meclise taşıdığı af tasarısını da hatırlatarak şunları söyledi: “Af yasası Türkiye toplumunun gündemindedir. Ancak AKP hükümetine şunu söylüyoruz; gelin aftan önce adaleti ve hukuku tartışalım. Bir ülkede adalet yoksa, demokrasi yoksa, çıkaracağınız hiçbir kanun toplumsal barışa hizmet sağlamayacaktır. Cezaevinde rehin tutulan milletvekili arkadaşlarımızı, belediye eş başkanlarını, siyasi tutsakları hangi kapsamda değerlendireceksiniz? Sadece siyaset yapan, halkının yanında olan siyasetçileri rehin tutuyorsunuz. Ancak halkımıza söz veriyoruz, mücadelemizle cezaevindeki arkadaşlarımızı biz çıkaracağız, Demirtaş’ı da Yüksekdağ’ı da Leyla Güven’i de tüm  arkadaşlarımızı da mücadelemizle çıkaracağız.” Buldan, HDP’nin barış ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

OHAL hapishanelerde hâlâ devam ediyor

SONRAKİ HABER

CHP’den mücadele kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...