30 Eylül 2018 10:38

Alman sendikacılardan inşaat işçileriyle dayanışma

Almanya’da yapılan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası konferansında tutuklu 3. havalimanı inşaatı işçilerine özgürlük talep edildi.

Fotoğraf: Havalimanı işçileri

Paylaş

Almanya’nın Essen kentinde yapılan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası (IG BAU) konferansında tutuklu 3. havalimanı inşaat işçilerine özgürlük talep edildi. IG BAU Rheinland örgütü yüze yakın sendikacının katıldığı konferansta, İstanbul 3. havalimanı çalışanlarına yönelik saldırıları kınayarak, tutuklanan işçilerle tekrar dayanışma çağrısı yaptı. “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Köln kentinde bulunuyor, bu bağlamda kendisinden talebimiz tüm tutuklu direnişçi inşaat işçilerini serbest bırakmalı. İnşaat işçileri köle değildir sloganı bizim de sloganımızdır” denildi. Hep birlikte “Bütün tutuklu inşaat işçileri serbest bırakılsın” ve “Biz köle değiliz” dövizleri açarak anlamlı bir mesaj verdiler.

İMZA KAMPANYASI SÜRÜYOR

İnşaat işkolunda örgütlü Dev-Yapı-İş, İnşaat-İş ve İYİSEN sendikaları 3. havalimanında tutuklanan toplam 27 işçinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlatmıştı. İşçilerin tepki gösterdiği koşulların aynı zamanda suç olduğuna işaret eden sendikalar, “Asıl patronların yargılanması gerekir” diyerek dayanışma çağrısı yapmıştı. (Essen/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trafik kazası geçiren Fadime Göktepe taburcu oldu

SONRAKİ HABER

İşçilerin fazla mesai ücreti ödenmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...