14 Eylül 2012 10:27

İmam Hatip sürprizi velileri ayağa kaldırdı

İstanbul Fatih’te bulunan Atatürk İlköğretim Okulunun imam hatibe çevrilmesi veliler tarafından protesto edildi.Okula kaydın az olduğu söylenerek imam hatibe çevirme kararı alan Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen, veli ve öğrenciler tepki gösterdi. Okulların açılmasına 10 gün kala okulun imam hatip olduğunun duyu

İmam Hatip sürprizi velileri ayağa kaldırdı
Paylaş

Okula kaydın az olduğu söylenerek imam hatibe çevirme kararı alan Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen, veli ve öğrenciler tepki gösterdi. Okulların açılmasına 10 gün kala okulun imam hatip olduğunun duyurulmasına da tepki gösteren veliler, “Şimdi biz ne yapacağız” diye sordu.

Çocukların hazırlık eğitimi alamadığını belirten velilerden Yüksel İbiç, “Bu okulun eğitim kalitesi yüksekti aynı zaman da evimize de yakındı, şimdi bizden, başka okula gitmemiz isteniyor. Gideceğimiz okulun da seneye imam hatip olmayacağını kim söyleyebilir” dedi. Durumun hâlâ muallakta olduğunu belirten İbiç, “Çocuklarımız da bu okuldan ve evinden uzaklaşmak istemiyor, başka okula nakil olursak bu çocukların hepsi uyku düzeninden, sosyal ilişkilerine kadar sorun yaşayacaktır” diye konuştu.

Eğitim Sen 8 No’lu Şube Başkanı Mustafa Turgut, yapılanın tamamen hukuk dışı olduğunu söyleyerek “Bizler bu durumun peşini bırakmayacağız. Kısa bir süre kala velilerin yalnızca bir kısmına okulun dönüştürüldüğü haberinin verilmesi geri kalan tüm velileri fazlasıyla mağdur etti” dedi.

Bugün valiliğe yürüyen öğretmen, veli ve öğrenciler burada valilikle görüşmek istedi. Valinin ‘Çok işim var’ cevabıyla karşılaşan veli ve öğretmenler Valiliğe 350 imzalı dilekçe verdiler. İlkokula yeni başlayacak öğrenciler ve ana sınıfı öğrencileri de eylemde sık sık “Susma haykır okuluna sahip çık” diye okullarının değiştirilmesine karşı çıktı. Çocuklar, “Bizim suçumuz nedir?​” , “Eğitim benim hakkım” dövizleri taşıdı.
Öte yandan, pazartesi okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin okula alınması için 08.30’da yine okulun önünde buluşacaklar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu çocukların hali ne olacak?

SONRAKİ HABER

İzenerji işçilerinden dayanışma şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...