29 Eylül 2018 10:41

HDP: Yargının sosyal medya çifte standartı

HDP, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili yargının verdiği kararların ders kitaplarına olumsuz örnek olarak girebilecek özellikler taşıdığını belirtti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP tarafından yapılan açıklamada yargının sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili aldığı kararlar eleştirilerek “Kararlar, uluslararası alanda ders kitaplarına olumsuz örnekler olarak konu edilecek özellikler taşıyor” denildi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran tarafından yapılan açıklamada yargı kararlarının her geçen gün daha tutarsız, hukuksuz ve standartsız bir hale geldiği vurgulanarak “Özellikle sosyal medya paylaşımları ile ilgili alınan kararlar, uluslararası alanda ders kitaplarına olumsuz örnekler olarak konu edilecek özellikler taşıyor” dendi.

Müzisyen Ferhat Tunç’un, yaptığı bir sosyal medya paylaşımından ötürü aldığı 1 yıl 11 ay ceza ve Siirt’te sosyal medya paylaşımında “Dolar çıktığı için batmıyoruz, battığımız için dolar yükseliyor. Dolar 7.15" yazan İl Genel Meclis üyesi İdris İlhan’ın “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet ettiği” gerekçesiyle tutuklanmasını örnek gösteren Acar Başaran “Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından ailesinden 3 akrabası öldürülen Osman Şenyaşar, Yıldız ailesinin bir ferdi tarafından sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildi. Ama savcılık yapılan suç duyurusunu, ‘Facebook, Twitter, Yahoo ve Google gibi yurtdışı kuruluşları kesin delil sayılamaz’ diyerek reddetti” dedi.

Bu örneklerin yargının içine düştüğü içler acısı durumu gösterdiğini ifade eden Acar Başaran şunları söyledi: Bugün Türkiye’de bağımsız ve tarafsız yargı yerine iktidarın hukuk komisyonu gibi çalışan kurumlar ikame edilmiştir. Bu duruma karşı hukukun üstünlüğünü, evrensel demokratik hukuk ilkelerini savunma mücadelesini sürdürmek en asgari görevlerden biridir ve bizler de bunu yapmakta kararlıyız. Daha önceki dönemlerin örneklerinden de biliyoruz ki, bugün yargı kurumlarını ve hukuku kendi iktidar aracı haline getirenler, yarın ‘bağımsız ve tarafsız yargı istiyoruz’ cümlelerini kurmak durumunda kalacaklardır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Hoş gelmedin Erdoğan'

SONRAKİ HABER

Leyla Güven'e gönderilen Demirtaş ve Baluken kitaplarına el konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...