14 Eylül 2012 10:15

BM’nin yeni temsilcisi Suriye’ye gitti

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) ve Arap Birliği’nin Suriye Temsilcisi Lakhdar Brahimi, çatışmaların devam ettiği ülkeye ilk gezisini gerçekleştirdi ve başkent Şam’da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü. Brahimi’nin sözcüsü, Muallim’in “barış sürecine destek vereceğini” söyle

BM’nin yeni temsilcisi Suriye’ye gitti
Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) ve Arap Birliği’nin Suriye Temsilcisi Lakhdar Brahimi, çatışmaların devam ettiği ülkeye ilk gezisini gerçekleştirdi ve başkent Şam’da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü. Brahimi’nin sözcüsü, Muallim’in “barış sürecine destek vereceğini” söylediğini açıkladı.

Brahimi, Şam’a vardığında yaptığı ilk açıklamada, “Burada bir kriz var, kimse bunu reddetmiyor. Ve krizin kötüye gittiği de ortada. Herkes akan kanın durması gerektiği konusunda hemfikir” dedi.

Brahimi, Kofi Annan’ın Ağustos ayında bıraktığı bu görev geldiğinde, Suriye’ye barış getirmenin “neredeyse imkansız” olduğunu söylemişti. Suriye medyası, Muallim’in Brahimi ile olan görüşmesinde krizle ilgili yapılacak tüm hamlelerin “Suriye halkının çıkarlarına” öncelik vermesi gerektiğini belirttiğini yazdı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Arap ülkelerindeki elçiliklerini kapattı

SONRAKİ HABER

Bu çocukların hali ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa