29 Eylül 2018 04:18

Eren Erdem'in annesi: Yendiğim kansere yeniden yakalandım

CHP PM üyesi Eren Erdem'in annesi Hüsniye Erdem, oğlunun tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Parti Meclis üyesi Eren Erdem 93 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu. Tek kişilik hücrede tutulan Eren Erdem’in annesi Hüsniye Erdem dün görülen duruşmada Eren Erdem'e yeniden tutukluluk kararı çıkmasına tepki gösterdi.

Daha önce tiroid kanserini yenen anne Erdem, “Oğlumun tutuklanmasıyla yendiğim kansere yeniden yakalandım. Çocuğumu zindana, beni cehenneme attılar” dedi. 

Seyhan Avşar'ın sorularını yanıtlayan Hüsniye Erdem'in Cumhuriyet'te yer alan açıklamaları şöyle:

'TÜRKİYE'DE ADALET YOK'

■ "Oğlumla çok uğraştılar. Milletvekili olduğu gündem beri sürekli uğraşıldı. Olmadık iftiralar attılar. Eren için İranlı vs. dediler, benim ismimi değiştirdiler, iftira üstüne iftira attılar. Eren vekil olduktan sonra ben şeker hastası oldum. Dayanacak gücüm kalmadı. Oğlumun yargılandığı dosyadaki iddialar boş. Bir şeylerin olmadığı dosyada tutuklu yargılanıyor. Türkiye’de adalet yok. Adalet olsa oğlum tutuksuz yargılanırdı. Oğlunun tedavisi için yurtdışına gidecekti. Kaçacak dediler. Kaçacak insan Türkiye’de iş yeri kurar mı?"

'YAZIKLAR OLSUN BU DEVLETE'

■ "Evet. Zaten beni de en çok bu durum üzüyor. Kanseri atlatmıştım. Eren cezaevine girince yine kanser hastası oldum. Sürekli acillerdeyim. Küçük oğlum interneti kapattı. Bir şeyleri görmeyeyim, okumayayım diye. Biri askerde, diğeri cezaevinde bir anne bu kadar yalnız mı bırakılır? Yazıklar olsun bu devlete."

■ "Gidemiyorum. İlk gittiğimde yakınlarım tembihlemişti sakın ağlama diye. Bırakın ağlamayı çocuğumun yanında görüşte bayıldım. Her cezaevine gittiğimde kötü şeyler yaşıyorum. Ciğerim yanıyor. Dayanamıyorum."

■ "Torunum babasına çok düşkün. Mümkün oldukça yaşananları ona yansıtmamaya çalışıyoruz. ‘Babacım gel’ diyor. Ben dayanamıyorum bu sürece, küçücük çocuk nasıl dayansın?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Endonezya'da 7,4 şiddetinde deprem: Ölü sayısı 1203'e yükseldi

SONRAKİ HABER

Messi milli takım kadrosunda yer almadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...