28 Eylül 2018 17:20

Adalet Komisyonu'ndan Trump'ın Yüksek Mahkeme adayı Kavanaugh'a onay

ABD Senatosu Adalet Komisyonu, Trump'ın cinsel saldırıyla suçlanan Yüksek Mahkeme adayı Brett Kavanaugh'ın üyeliğini onayladı.

Fotoğraf: Senatör Johnny Isakson Ofisi/Wikimedia Commons

Paylaş

ABD Senatosu Adalet Komisyonu, Yargıç Brett Kavanaugh'ın Yüksek Mahkeme üyeliğini onayladı. Kavanaugh, Psikoloji Profesörü Christine Blasey Ford tarafından cinsel saldırıyla suçlanmıştı. Trump'ın üyeliğe aday gösterdiği Kavanaugh için Senato Genel Kurulu'nda da oylama yapılacak.

11'i Cumhuriyetçi, 10'u Demokrat 21 üyesi olan ABD Senatosu Adalet Komisyonu, cinsel saldırıyla suçlanan Brett Kavanaugh’nun Yüksek Mahkeme üyeliğini onayladı. BBC Türkçe'nin haberine göre, Yargıç Kavanaugh için 51'i Cumhuriyetçi 100 üyesi bulunan Senato Genel Kurulu'nda da oylama yapılacak. Cumhuriyetçilerin Senato'daki lideri Mitch McConnell, Genel Kurul'daki oylamanın en erken Salı günü yapılabileceğini söylemişti.

Kavanaugh atanması halinde, Yüksek Mahkeme'nin 9 üyesinden biri olacak. Ölmediği ya da emekli olmadığı takdirde ömür boyu görevde kalacak.

KAVANAUGH HAKKIDAKİ SUÇLAMALAR

Palo Alto Üniversitesi'nde Psikoloji Profesörü olan Christine Blasey Ford, Komisyon'da verdiği ifadesinde Kavanaugh'ı cinsel saldırıyla suçlamıştı. Ford, ifadesinde 1982 yılında Kavanaugh'ın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söylemiş ve "Belki de kazayla beni öldürebilirdi" demişti.

Deborah Ramirez ve Julie Swetnick adlı iki kadın da Kavanaugh'ı kendilerine 1980'li yıllarda cinsel saldırıda bulunmakla suçluyor.

"Cinsel saldırı iddiaları hesaplı bir siyasi darbe" diyen Kavanaugh ise suçlamaları reddediyor.

Demokratlar, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) iddiaları araştırması için Komisyon'daki oylamanın ertelenmesini istemiş, ABD Barolar Birliği de bu talebe destek vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sorumluluklarla boğuşan bir neslin filmi: Amir

SONRAKİ HABER

'Ahmed Arif bu ülkede üvey evlat muamelesi görmüş bir şairdir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...