28 Eylül 2018 12:02

Avukat Heval Yıldız Karasu’ya yönelik saldırı için suç duyurusu

Eskişehir'de avukatlar Heval Yıldız Karasu'ya yönelik silahlı saldırı için suç duyurusunda bulunuldu: Saldırı adalet mücadelemize gözdağıdır

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eskişehir’de Avukat Heval Yıldız Karasu’nun ofisine yapılan silahlı saldırıyı protesto etmek için avukatlar adliye önünde buluştu. Yapılan açıklamada “Bu saldırı toplumsal davalardaki adalet mücadelesine gözdağıdır” denildi.

Emek Partisi üyesi Avukat Heval Yıldız Karasu’nun ofisinin bulunduğu binaya yapılan silahlı saldırı Eskişehir Adliyesi önünde avukatlar tarafından protesto edildi. Adliye önündeki açıklamaya Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, İstanbul Eski Milletvekili ve EMEP MYK Üyesi Avukat Levent Tüzel, Çağdaş Hukukçular Grubu, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Katılımcı Avukatlar, ÇHD, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Sosyal Hukuk, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Toplumsal Hukukçular ve İstanbul Barosundan avukatlar katıldı.

‘SALDIRI MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEK’

Saldırganların ortaya çıkarılması için tüm hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Avukat Mustafa Söğütlü, “Bu saldırı, demokrasi güçlerine ve savunma avukatlarına yönelik siyasi iktidarın ve birtakım karanlık güç odaklarının pervasızca saldırılarından bağımsız değildir. Bu saldırı meslektaşımızın Eskişehir Barosu İnsan Hakları komisyonu, Kadın Hakları Komisyonu nezdinde yürüttüğü hak mücadelesine, 10 Ekim katliamı, Ali İsmail Korkmaz davaları başta olmak üzere toplumsal davalardaki adalet mücadelesine gözdağıdır. Tetikçilerin ardından karanlık güçleri iyi bilmelidir ki bu saldırı arkadaşımızın ve bizlerin emekçiler, ezilenler için hukuk, adalet, demokrasi mücadelesini engelleyemeyecektir” dedi.

KAZAN: BU SALDIRI EŞKIYALIKTIR

Saldırıyı ‘eşkıyalık’ olarak nitelendiren Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, “Hukuku ve hukukçuyu savunmak için, ülkedeki huzur ve adaleti tesis etmenin ne demek olduğunu belki ifade etmek için bir aradayız. Dilerim ki bu birliktelik eşkıyalığa karşı hukukun duruşunu daha güçlensin. Yapılan iş tam bir eşkıyalıktır. Hukuk düzenini yıkmaya yönelik bir eşkıyalıktır. Bir avukatın bürosuna saldırının hiçbir nedeni gerekçesi olamaz. Zira eşkıyalığın da gerekçesi olamaz. Yıkım üzerine odaklanan faşist zihinlerin, beyinlerin insanlık düşmanı, insani değerler düşmanı saldırıların bir amacı, meşru bir hedefi olamaz. Dolayısıyla bugün eşkıyalığın karşısında hukukçular var demek için bir aradayız. Huzurumuzu korumak bu tür saldırıların arkasında kim var ise ortaya çıkartmakla mükellefiz” şeklinde konuştu.

‘FAİLLER YARGI ÖNÜNE ÇIKARILSIN’

Saldırganların bir an önce yargı önüne çıkarılması gerektiğinin altını çizen Kazan, “Başta Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne, Valiliğe büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu eşkıyalığı yapanlar, nereden güç almışlardır? Nereden talimat almışlardır? Bunlar ortaya çıkarılmalı. Böylesine vahim bir saldırı hepimize yapılmıştır, hukuka karşı yapılmıştır. Dolayısıyla faillerin ortaya çıkarılması bundan sonraki saldırıların önüne geçilebilmesi için çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu eşkıyalar bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılsın ve arkasındaki güçler ortaya çıkarılsın” diye konuştu. Açıklamanın ardından avukatlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu. (Eskişehir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink davası Aralık’a bırakıldı

SONRAKİ HABER

Duyar Vana işçiyi attı, ihbar ödemedi, kıdemi takside böldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...