28 Eylül 2018 11:03

Dersim'de orman yangınları yayılıyor

Dersim’deki orman yangınlarına yetkililer tarafından müdahale edilmiyor. Yangını söndürmek isteyen gönüllüler ise engelleniyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim’deki orman yangınları yayılırken, söndürülmesine dair bir girişimde bulunulmuyor. Yangını söndürmek isteyen gönüllüler ise engelleniyor. 
 
Mezopotamya haber ajansının aktardığına göre Dersim'de yayılarak devam eden orman yangınlarına yetkililer tarafından müdahale edilmediği gibi gönüllülerin de söndürme çalışmalarına izin verilmiyor. Günlerdir süren orman yangınları, Dersim merkeze bağlı Kutudere, Harsi, Areki, Zargovit ile Ovacık ilçesine bağlı Ahpanos, Pülümür ilçesi Meydanlar Mahallesi kırsal bölgesinde sürüyor. 
 
Dün merkeze bağlı Pilvenk mevkiinde çıkan yangın gönüllülerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. 
 
Dersim'in Mazgirt ilçesinde başlatılan askeri operasyon ise 3 gündür sürüyor. Operasyon sonucu Kale ile Geban bölgesi arasında çıkan orman yangını yayılarak devam ediyor. Askerler, Kale köyünde ikamet edenlerin dışında kimsenin giriş çıkışına izin vermiyor. Orman yangınları Dersim’in dört bir tarafını sarmalarken, yangınların söndürülmesi engelleniyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eren Erdem için tutukluluğun devamı kararı verildi

SONRAKİ HABER

Arjen Arî Şiir Yarışması ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...