27 Eylül 2018 13:32

75. Yıl Özel İlköğretim Okulunda öğretmen değişimine veli tepkisi

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı 75. Yıl Özel İlköğretim Okulunda çalışan 5 öğretmenin görevine son verilmesine öğrenci velileri tepki gösterdi.

Fotoğraf: Muhsin Arslan/AA

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Dokuz Eylül Üniversitesine ait 75. Yıl Özel İlköğretim Okulunda 5 öğretmenin görevine son verilmesine veliler tepkili. Öğretmenlerin sözleşmesinin feshedilmesinin nedenini öğrenemeyen veliler, “Yeni rektörle birlikte birçok şey değişti. Biz çocuklarımızı öğretmen kadrosu için kaydettik ve bunun için para ödedik. Şimdi ‘kandırıldık’ mı diyeceğiz?​” dedi.

Mayıs ayında kayıtlarını yenileyen veliler, okulun ilk haftasında öğretmenlerin sözleşmelerinin feshedildiğini öğrendi. Okul yönetimine konuya ilişkin dilekçe veren velilere yönetimin cevabında ise, velilerin kuruma karşı provoke edici tutum ve söylemlerde bulundukları ve kuruma zarar veren velilerin çocuklarını okuldan alma haklarının olduğu belirtildi.

‘PROVOKE EDİCİ TUTUM…’

Çocuğunu okula sırası, tahtası için değil öğretmen kadrosu için kaydettiğini anlatan ismini vermek istemeyen bir veli “Ancak öğretmenlerin sözleşmelerinin yenilenmediğini Eylül’ün ilk haftası öğrendik. Biz, çocuklarımızın kayıtlarını öğretmenlerimiz orada diye yenilettik sonuçta” dedi. Okul yönetiminin verdiği cevaba da tepkili olan veli şunları söyledi “Cevapta ‘Daha iyi, ileriye dönük bir eğitim verebilmek için yapılmıştır’ diye yazmışlar. Öğretmenlerimiz zaten en az 10 yıllık öğretmen ve bu demek oluyor ki, bu 10 yıllık süreç içerisinde çocuklarımız kötü eğitim aldı. Üstüne bizim tepkimiz için ‘provoke edici tutum’ diye yazmışlar. Bu cevaba anlam veremiyoruz” diye konuştu. Velilerin çoğunluğunun Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ve hastanesinde çalışanlardan oluştuğunu belirten veli, üniversite çalışanı olan velilerin kaygılardan kaynaklı bu duruma çok fazla ses çıkaramadığını belirtti. Yeni rektörle birlikte sürekli sorun yaşar hale geldiklerini iddia eden veli, “Her okulda olan  güven duygusu bizde yok, sürekli tedirginiz. Acaba bugün hangi öğretmeni gönderecekler diye düşünmek istemiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetleri için de af istiyorlar

SONRAKİ HABER

Sendikalar kıdem tazminatının gündeme bile gelmesini istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...