27 Eylül 2018 13:26

PTT’de iş güvenliği hiçe sayılarak tadilat yapılıyor

Haber-Sen, Pasaport’taki PTT içinde tadilat çalışmaları yapılırken çalışmaların sürmesinin işçi sağlığı ve güvenliğine aykırı olduğunu dile getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Pasaport’taki PTT binasının içinde tadilat çalışmaları yapılırken, bir taraftan da çalışanların işlerine devam ettiğini belirten Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Necmi Kupa, söz konusu tadilattan dolayı PTT çalışanlarının koşullarının işçi sağlığı ve iş güvenliğine aykırı olduğunu dile getirdi.

PTT’nin İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki bölge müdürlüğünde geçtiğimiz günlerde tadilat çalışmaları başladı. Müdürlüğün yanı sıra, mektup, kargo ve ödeme haznelerinin bulunduğu alan ikiye ayrılmak isteniyor. Genel Müdürlüğün talimatı ile ikiye bölünen binanın deniz gören kısmının PTT AVM’ye ayrılacağı öğrenildi.

Ancak tadilat işlemlerinin mesai saatlerinde yapılması çalışanlar için sorun yaratıyor. PTT çalışanları, gürültü, toz ve kirlilik içinde günlük işlemlerini sürdürmeye çalışıyor. Konu Haber-Sen tarafından yazılan dilekçe ile müdürlüğe taşındı. Dilekçede çalışma koşullarının sağlıksız ve iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına aykırı olduğu belirtildi.

Dilekçede tadilatın yemekhane ve kadınlar tuvaletinde yapılmasının mağduriyet yarattığı da dile getirildi. Dilekçeye cevap veren PTT Müdürlüğü, çalışmaların daha ne kadar süreceği hakkında bilgi vermedi, yemekhane ve kadınlar tuvaletinin geriye kalan alana taşınacağını ifade etti.

Evrensel’e açıklamada bulunan Haber-Sen Şube Başkanı Necmi Kupa, inşaat içinde memurlara iş yaptırıldığı belirtilirken, “PTT’de çok sayıda işlem yapılıyor ve gelen insanlar da rahatsız oluyor. Gürültü ve tozdan dolayı motivasyon sağlanamıyor ve bu insanlardan verimlilik ve performans bekleniyor. Gerekli şartlar sağlanmadan iş bekleniyor. Tadilat sürecinde işlemlerin başka bir yere taşınmaya lazım. Bu şartlarda çalışma yapılamaz. Soruna ilişkin itirazlarımızı dile getireceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

3. Havalimanı'nın toplu ulaşım ihalesini belediyenin şirketi aldı

SONRAKİ HABER

Ak Gıda fabrikasındaki yangın 350 eve sıçradı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...