27 Eylül 2018 12:48

HDP’de ‘ilkesel ittifaklara kapı açık’

HDP’de yerel seçim stratejisi netleşiyor: Hedef her kesimin benimseyeceği adaylar

Fotoğraf: MA

Paylaş

Yerel seçimler konusunda AKP ve MHP ittifak konusunda anlaşırken, muhalefetin nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu. Seçimlere dair çalışmalarını yerellerden kent konferanslarıyla başlatan Halkların Demokratik Partisi (HDP), hem bölgede hem de batıda nasıl bir seçim stratejisi ve ittifakını geliştireceğini tartışıyor. 

Mezopotamya haber ajansının aktardığına göre, yerelde “Demokratik Muhalefet Buluşmaları” adıyla 60’ya yakın merkezde toplantılar gerçekleştiren HDP, bu hafta sonu da Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında seçim hazırlıkları ve ittifak tartışmalarını bir kez daha masaya yatıracak. Bölge kentlerinde kayyım atanan belediyeleri geri almak ve mevcut belediye sayısını artırmayı hedefleyen HDP, Türkiye’nin batısında oylarını artıracağı bir stratejiyle seçimlere hazırlanacak.

Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre; HDP özellikle başta İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde “nitelikli adaylar” göstermeyi tartışıyor. Aday gösterilecek isimlerin en geniş konsensüsü sağlaması için de merkezi ve yerel her türlü ittifakın oluşması konusunda açık kapı bırakılması yönünde tartışmalar olduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kızının okul taksidini ödeyemeyen anneye 3 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

TOFAŞ’ta üretimin 9 gün durdurulmasına işçiler tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...