27 Eylül 2018 10:07
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2018 10:46

Adalet Nöbeti'nde Avukat Heval Yıldız Karasu’ya saldırı kınandı

Adalet Nöbeti’nin 72. haftasında EMEP üyesi Avukat Heval Yıldız Karasu’nun Eskişehir Odunpazarı’ndaki avukatlık bürosuna yapılan saldırı kınandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Avukatların Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması amacıyla başlattıkları Adalet Nöbeti 72’nci haftasında devam etti.

Adliyenin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde bir araya gelerek nöbet tutan avukatlar, dışarı çıkarak basın açıklaması yaptı. Bu haftaki nöbet eylemine; Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyeleri, Adalet Nöbeti avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, İnsan Hakrı Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri katıldı.

‘SESSİZ KALAN HUKUKÇULAR UTANMIYOR MUSUNUZ?​’

72 haftadır aynı gün, aynı saatte ve aynı yerde adalet dediklerini hatırlatan Avukat Selin Nakıpoğlu, bu kararlılığı savunma hakkının kutsallığına yükledikleri anlamda bulduklarını söyledi. Türkiye’nin, hukukun üstünlüğü endeksinde son sıralarda yer aldığına dikkat çeken Nakıpoğlu, “Bu gidişata sessizlikleriyle katkı veren hukukçular, sizler bu tablonun utancını yaşamıyor musunuz? Öfkelenmiyor musunuz?  Zihniniz ve hukuk devletine inancınız mahpus edilmiş, ceza hukukunun ilkeleri ters yüz edilmiş, yargıda asla bu olmaz dediğimiz her şey biz avukatların gözü önünde cereyan eder hale gelmiş. Peki, sizler üç maymunu oynamaya devam edecek misiniz? Dilsizler, her dönem kendi hukukları olmayan bir hukukun kişisi kalmaya mahkum olanlardır” diye konuştu.

‘TARİHİN BÖYLE YAZILMASINA EYVALLAH DEMİYORUZ’

Mevcut yargı düzeninin, savunmada avukat istemediğine vurgu yapan Nakıpoğlu, şöyle devam etti: “Avukatlar izin verilen savunmaları yapsın, sınırlarını bilsin istiyor ve tarihi böyle yazmaya çalışıyor. Bizler, burada binlerce üyesi olan baroda bir avuç sayılacak kadar avukatız. Bu tarihin böyle yazılmasına eyvallah demiyoruz. Hukuk devleti diye övündüğünüz bu sistemde payımıza düşen, adliye saraylarının önünde beklemek ve beklerken ölmekse eğer bizler bu mekanda hukuk devletini yaşamak için umutla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz, 10 Ekim Ankara Katliamı Davası gibi birçok toplumsal davanın avukatlığını yapan ve Emek Partisi (EMEP) üyesi Heval Yıldız Karasu’nun Eskişehir Odunpazarı’ndaki avukatlık bürosuna yapılan saldırıyı kınadıklarını söyleyen Nakıpoğlu İstanbul Bürosu’ndan arkadaşlarıyla kendisini ziyaret edeceklerini aktardı.

‘MÜCADELE SEBEBİMİZ…’

Yargılamanın üç sac ayağından ikisinin emirle şekillendiğini kaydeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Üyesi Avukat Damla Atay da, “Savcılar kanunun değil, siyasetin emrinde. Emekçiler haklarını aradıkları için gece baskınlarıyla gözaltına alınıp tutuklanıyor. Kayıp çocuklarını arayan gözü yaşlı analara saldırılıyor. Çocuk, kadın, hayvan ikinci sınıf canlı muamelesi görüyor ve yılda yüzlercesi tecavüze uğruyor. Gerçekleri kaleme almaktan korkmayan, habercilik yapan gazeteciler yargılanıyor, tutsak ediliyor. Düşünmek, konuşmak, muhalif olmak cezalandırılıyor ve tüm bu hukuksuzluklara karşı mücadele eden, yurttaşların haklarını savunan, meslektaşlarımız mesleklerinin gereğini yaptıkları için, avukatlık yaptıkları için suçlanıyor, yargılanıyor ve tutsak ediliyor. Tüm bunlar bizim mücadele sebebimizdir” ifadelerini kullandı.

Atay, tüm meslektaşları özgür kalana ve mesleklerine yapılan saldırılar son bulana kadar adalet savaşlarını devam ettireceklerini söyledi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den ‘uçan saray’ için iade teklifi

SONRAKİ HABER

Antik kent üzerine yapılmak istenen AVM'ye boykot kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...