27 Eylül 2018 10:02

CHP’den ‘uçan saray’ için iade teklifi

CHP, Türkiye’de büyük tartışmalara yol açan ve Katar tarafından hibe edildiği açıklanan 500 milyon dolarlık ‘uçan saray’ için kanun teklifi verdi.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel’n imzasıyla verilen önergede Cumhurbaşkanınca yapılan “Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye’ye hibe etti; ‘Ben Türkiye’den para almam; bunu Türkiye’ye hediye ediyorum, hibe ediyorum dedi’” açıklaması hatırlatıldı.

Ekonomik sorunlarla boğuşan halkın, ‘Çok zengin ABD, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin cumhurbaşkanlarının bile almadığı bir uçağa bizim Cumhurbaşkanımız niye satın almak için heveslenir’ diye merak ettiğine dikkat çekilen önergede, “Biz de bu koşullarda doğal olarak uçağın ne karşılığı hediye edildiğini, ileride Katar Emiri ülkemizden bir talepte bulunursa, devletimize ait bir varlığı satın almak isterse hediye edilen uçağın etkisinin olup olmayacağını merak ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

KATAR’A UÇAĞIN KARŞILIĞINDA HANGİ SÖZLER VERİLMİŞTİR?

Vatandaşlar ekonomik sorunlarla boğuştuğuna dikkat çekilne açıklamada “Halihazırda Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen en az 13 uçağın olduğu iddia edilirken, ülkenin bekasından sorumlu ‘tek kişi’nin şahsi kullanımı için lüks uçak almanın peşine düşmesi halkımızı ülkemizin nasıl yönetildiğive geleceğimiz açısından tedirgin etmiştir” dedildi.

“Bir menfaat beklentisi olmadan hiçbir emir kendi halkının servetini kişisel kararıyla 500 milyon dolar değerinde bir uçağı keyfi bir şekilde başka bir emire veya ülkeye hediye etmez” denilen açıklamada cumhurbaşkanına şu sorular yöneltildi: “Katar Devletinin bahsi geçen uçağı karşılıksız olarak vermesinin nedeni nedir? Katar’a uçağın karşılığında hangi sözler verilmiştir? Cumhurbaşkanının emrinde ondan fazla uçak varken ve ülkemiz önemli ekonomik ve siyasi kriz yaşarken lüks uçak peşinde koşması doğru mudur?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Devlet bağlı müzelere ziyaret edenlerin sayısı azaldı

SONRAKİ HABER

Adalet Nöbeti'nde Avukat Heval Yıldız Karasu’ya saldırı kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...