27 Eylül 2018 03:58

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP'nin adayı tüm beldenin belediye başkanı olacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerdeki görüşlerini aktardı.

Fotoğraf: Hasan Demirbaş/DHA

Paylaş

Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu affa kapıyı araladı mı, yerel seçimde ittifak yapacak mı?" başlığıyla yayımlanan yazısında Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde geçenleri aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun söze, "Seçim meydanlarında idamdan söz ettiler ama seçimden sonra af teklifi verdiler. Bu ironiye dikkat çekmek istedim" diye başladığını belirten Selvi, "Elini çok açık etmedi ama af konusuna kapıyı da kapatmadı" ifadesini kullandı.

24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerde de ittifak yapılması konusuna değinen CHP lideri şunları söyledi:

“Zaten yasal olarak ittifak mümkün değil. Biz ittifakı milletle yapacağız. AKP’ye, MHP’ye, İYİ Parti’ye ya da diğer partilere oy veren vatandaşlarımızla ittifak yapacağız. Biz tabanda doğal ittifak yapacağız. Vatandaşlarımız CHP adayını görünce siyasi tercihini bir kenara bırakacak. Çünkü bilecek ki CHP’nin adayı seçildiği an itibariyle tüm beldenin belediye başkanı olacak, yandaşlık yapmayacak, kendisine oy versin vermesin beldenin, kentin tüm sakinleri için eşit olarak hizmet üretecek. Ve gönül rahatlığıyla CHP’nin adayına oy verecek. Özetle biz ittifakı, işbirliğini bizzat seçmenlerimizin, vatandaşlarımızın gönlünde yapacağız. Adaylarımız tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy alabilecek nitelikte olacak.”

AF TARTIŞMASI

MHP’nin Meclis’e sunduğu af teklifini değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Hukukçulardan oluşan bir ekip teklife bakıyor. Bizim asıl merak ettiğimiz AK Parti’nin nasıl baktığıdır. AKP’nin ne yapacağını ben de merak ediyorum. MHP’nin teklifine bakar, inceleriz. Ancak biz gazetecilerin, milletvekillerinin, STK temsilcilerinin hapiste olduğu bir Türkiye istemiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de yağmurun ardından yol çöktü

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını desteklemeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...