26 Eylül 2018 23:42

Amatör ligde çıkan kavgada gözünü kaybetti, iş bulamaz hale geldi

Küçükköysporlu Kaleci Eyüp Erkan, maç sonunda çıkan olaylarda darp edildi, kalıcı görme bozukluğu nedeniyle futbol yaşantısının son bulduğunu aktardı.

Fotoğraflar kaleci Eyüp Erkan'dan alınmıştır.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Geçtiğimiz yıl İstanbul Maltepe’de bulunan Başıbüyük Standında, Süper Amatör Lig 4. Grup maçında Küçükyalı Yelkenspor ile karşılaşan Küçükköyspor’a maç sonunda çıkan olaylarda Küçükköysporlu Kaleci Eyüp Erkan darp edildi. Bugün gözünden 4. ameliyatını olacak olan Erkan, kalıcı görme bozukluğu nedeniyle futbol yaşantısının son bulduğunu aktardı. Çalıştığı iş yerinden de ‘performansı düşük’ diye işten çıkarıldığını anlatan Erkan, “Benim gözümü nasıl getirecekler? Benim hayatımı söndürdüler” dedi.

Küçükyalı Yelken ve Küçükköyspor maçı bitiminde çıkan kavgada gözüne tekme darbesi alan 22 yaşındaki Küçükköyspor Kalecisi Eyüp Erkan’ın kalıcı görme bozukluğu nedeniyle futbol yaşantısı sona erdi. Bugün gözünden 4. ameliyatını olan Erkan, gazetemize yaşadıklarını anlattı.

‘GÜVENLİK İÇİN SADECE 2 POLİS VARDI’

Erkan o güne dair şunları söyledi: “Biz o gün lig maçına gitmiştik. Maç bitti, zaten ben o maçta oynamamıştım, yedektim. O gün maç sırasında karşı tarafın futbolcuları arasında ufak tefek tartışmalar yaşandı. Maç sonrası soyunma odasına gittiğimiz sırada Küçükyalı Yelkenspor kulübünün, ismini bilmediğim kalecisi sol gözüme yumrukla vurdu. Yumruğun etkisiyle yere yığıldım. Yerde de beni tekmelediler, o arada bizim yöneticimiz kendini benim üstüme attı. Beni korumak için  o da kalbine darbe yedi. Rakip takımın kalecisiyle birlikte takım arkadaşları ve seyirciler de beni tekmelediler.” Erkan, maç sırasında sadece 2 polisin bulunmasının da yetersiz olduğuna dikkat çekti.

SOL GÖZDE YÜZDE 100 GÖRME KAYBI

Gözüne aldığı darbeden sonra Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını aktaran Erkan, “Sol gözüme aldığım darbe nedeniyle retina yırtılması yaşandığını,  kalıcı hasar oluştuğu söylendi. Gözümün içindeki yırtıklar devam ediyor. Bugün 4’ncü ameliyatımı olacağım. Sol gözüm tamamiyle görmüyor. Kulağımda da işitme kaybı var. Tekmeden olabilir; çünkü başıma, boynuma, sırtıma, karnıma bayağı tekme darbesi yedim. KBB psikiyatri ve göz heyetine de gireceğim. Sol kulağım ve sol gözüm için heyet raporu tekrar verilecek” dedi.

‘AİLEM PERİŞAN OLDU’

Olayın yaşandığı tarihte 21 yaşında olan Erkan, kalıcı görme bozukluğu nedeniyle futbol yaşantısının sona erdiğini belirterek, “Gözlerdeki bozukluk nedeniyle sürekli tedaviye gidiyordum. Bu sebeple çalıştığım iş yerinden de işe gidemediğim gerekçesiyle işten çıkarıldım. Futboldan ümidim vardı, böyle olunca futbol hayatım da bitti. Şu an çalışamıyorum. Gündelik işler olursa arada onlara gidiyorum. Muayeneye gittiğimi söyledikten sonra ‘seni arayacağız’ dediler. Sonra aramadılar. Küçükköy kulübünde benim hocalarım ‘gel futbol okuluna bak, harçlık çıkarırsın’ dediler. Oraya da gidiyorum. Başka da bir gelirim yok. Ben aileme bakıyordum, böyle olunca ailem de sıkıntı yaşadı, perişan oldu” ifadelerini kullandı.

‘BENİM HAYATIMI SÖNDÜRDÜLER’

Türkiye Futbol Fedarasyonu’nun (TFF) kendisine ‘her türlü arkandayız, yanındayız’ dediğini de belirten Erkan, ”Ama bir daha aramadılar. Kulübe, kaleciye, oyunculara herhangi bir ceza verilmedi. Ve hala bana yumruk atan kaleciyi futbol kulübü kovmadı. Suç duyurusunda bulunduk, dava açtık, mahkeme tarihimizi bekliyoruz” diye konuştu. Hayatının altüst olduğunu ifade eden Erkan, “Yargı önünde hesap versinler. Benim gözümü nasıl getirecekler? Ne diyeyim size? Benim hayatımı söndürdüler. Hayalimi elimden aldılar” diye sitem etti.

‘BU DAKİKADAN SONRA YANINDAYIZ’

İDDİA sonrası aradığımız TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali M. Tanrıyaşükür konuyla ilgili şunları aktardı: “Üzüntü ile karşıladığımız bir hadisedir. Bu çocuğumuz bize gelmedi. Olayları adli bir merciye taşıdıkları için adli anlayışla hakkını aramaya girmiş. Olaylar tamamen maç sonrasında tekabül etmiş. Bizim ceza verebilmemiz için müsabakanın içinde veya müsabakanın dışında da olsa hakemlerin  rapor etmesi gerek. Hakem raporunda  bir şey yazmış ise biz mutlaka cezayı disiplin  kuruluna sevk ederiz. Disiplin kurulu da rapora göre ceza verir. Hakemin ya da gözlemcinin raporuyla oluşması gerekiyor. Bu olayda, hakem odasına girmiş, gürültüyü duyunca çıkmış ve bir çocuğun yerde yattığını görmüş. Rapora, o esnada futbolcunun futbolcuyu değil dışardan birinin darp ettiğini yazmış.  Adli mercilere olay yansımış. Çocuğun gözünün kaybedildiğini şifai olarak duydum. Size de buradan teşekkür ediyorum, bizi bilgilendirmiş oldunuz. Biz de bunu takibe alacağız. Bu dakikadan sonra bu arkadaşımızın yanında olacağız.”

TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali M. Tanrıyaşükür’le görüşmemiz sonrası aradığımız Eyüp Erkan ise, “Defalarca bizim yöneticiler TFF’ye gidip toplantıya katılmış, her defasında benim durumumdan bahsetmişler. Ben gözümü kaybettim, ben nasıl gideyim bana yardımcı olun diyeyim. Onların beni araması, yanımda olmaları gerekirdi” diyerek tepki gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye gençlik hareketi tarihinden portreler: 1970’ler-1

SONRAKİ HABER

Göklere çıkaran “yalan”lar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...