14 Eylül 2012 08:34

TGC Sitesi hacklendi

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti İnternet sitesi hacklendi. Kendilerini Turkish Ajan Hacker olarak tanıtan grup, TGC’nin İnternet sitesine “Anadolu Ajansı’ndan özür dileyeceksiniz” başlıklı bir mesaj bıraktı.TGC, bir süre önce Anadolu Ajansı’nın (AA) şirket haberlerini ücret karşılığı haberleştirip abonelere servis ya

TGC Sitesi hacklendi
Paylaş

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti İnternet sitesi hacklendi. Kendilerini Turkish Ajan Hacker olarak tanıtan grup, TGC’nin İnternet sitesine “Anadolu Ajansı’ndan özür dileyeceksiniz” başlıklı bir mesaj bıraktı.
TGC, bir süre önce Anadolu Ajansı’nın (AA) şirket haberlerini ücret karşılığı haberleştirip abonelere servis yapmasının gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmadığını dair açıklama yapmıştı.
Bu açıklamanın ardından, Turkish Ajan Hacker grubu, TGC’nin İnternet sitesine “Anadolu Ajansı’ndan özür dileyeceksiniz” başlıklı bir mesaj bıraktı. Siteye bırakılan mesajda, “Anadolu Ajansı’ndan özür dileyeceksiniz. Sosyalist, komünist, ülkeyi hükümeti sevmeyenler var ya, onları sıvazlayanlar var ya, iste onlar bu ülkeden defolup gitsinler, kimseyi bu ülkede zorla tutmuyorlar. Beğenmeyen çeker gider. “Unutmayın bir avuç insansınız” Bizler kim miyiz; İmamın yeşil ordularından bir tanesi. Bizim gibi gecelerini gündüzüne katan o yeşil ordulara selam olsun. Dip Not: Bir kaç iti kral yapmışlar, onlar da kendilerini kral zannediyorlar. Bu alemde kral da biziz yasa da. İmamın Yeşil Orduları” gibi ifadeler yer alıyor.
TGC, saldırının, cemiyetin Anadolu Ajansı ile ilgili açıklamasından sonra yapıldığına dikkat çekerek; 1946’dan beri basın özgürlüğü, gazetecilere yönelik baskılar ve etik sorunlarla ilgili cemiyetin meslekteki her görüşten tüm gazetecileri kapsayan ve kucaklayan çalışmalarını sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

'GAZETECİ MADDİ ÇIKAR SAĞLAYAMAZ'

TGC, Anadolu Ajansı’nın şirket haberlerini ücret karşılığı yapmasıyla ilgili açıklamasında şöyle demişti: “Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nin E bendinde yer alan ‘Gazetecinin temel görevleri ve ilkeleri’ başlığının 12 maddesini bir kez daha hatırlatmak zorunluluğunu duymuştur: Gazeteci, mesleğini, reklamcılıkla, halkla ilişkilerle ve propagandacılıkla karıştıramaz. İlan-reklam kaynaklarından herhangi bir telkin, tavsiye alamaz, maddi çıkar sağlayamaz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

1001 Belgesel Film Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

Kürkçü, Takvim’i kanalizasyon çukuruna benzetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...