26 Eylül 2018 14:07

HDP, Hakkari'de şarbon şüphesi üzerine inceleme yaptı

Hakkari'de HDP'liler şarbon şüphesi ortaya çıkan mezrada inceleme yaptı. HDP, mezradan alınan numunenin pozitif çıktığı bilgisini aktardı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve beraberindekiler, kentte geçtiğimiz günlerde şarbon vakasının ortaya çıktığı mezrayı ziyaret edip, köylülerle görüştü. Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ (Dêzê) Köyü’nün Aşağı Kırbaş (Kêrîser) mezrasında ortaya çıkan şarbon hastalığının ardından HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve beraberindeki partililer incelemelerde bulunmak üzere mezraya gitti. Partililer görüştükleri köylülerden hastalığın nasıl ortaya çıktığı hakkında bilgi aldı. 


Mezopotamya haber ajansının aktardığına göre köydeki temaslarına ilişkin konuşan Dede, konunun duyulmasının ardından hemen harekete geçtiklerini oluşturdukları komisyonla, mezradaki yurttaşlar, İl Tarım Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlükleri yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Dede, İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinin alınan numunenin pozitif çıktığını ve gerekli tedbirlerin kendileri tarafından alındığı bilgisini verdiklerini paylaştı.

200'DEN FAZLA HAYVAN TELEF OLDU

Yaptıkları inceleme ve görüşmelere dair bilgi veren HDP Milletvekili Dede, “Köy sakinleri ile hastalık hakkında konuştuk. Köy sakinleri bizlere hayvan ölümlerinin yaklaşık iki-üç aydır başladığını, başta bu ölümleri çok önemsemediklerini, sonra ölen hayvan sayısı artınca İl Tarım Müdürlüğü'ne haber verdiklerini söylediler. Bugüne kadar 200’den fazla hayvanlarının öldüğünü, ölen hayvanlardan kesilemeyenlerin leşlerinin öldükleri yerlerde bıraktıklarını, hastalanan hayvanların bir kısmını ise kesip yediklerini, bir kısmını ise sattıklarını söylediler" dedi.

HDP heyet, yaptıkları inceleme ve bulundukları temaslara dair hazırlayacakları raporu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacak. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Bu yazı bir hayli israf içerir

SONRAKİ HABER

Liselilerin boş laflara karnı tok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...