14 Eylül 2012 08:20

Meclis işçilerine EMEP’ten ziyaret

Meclis hizmet binası inşaatında çalışan ve paraları ödenmeyerek kapı dışarı edilen işçilere Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber’in de aralarında olduğu bir heyet ziyarette bulundu. Fevzi Ayber, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere Meclis yetkililerinin soruna müdahale etmesini istedi. Ayber, aksi ha

Meclis işçilerine EMEP’ten ziyaret
Paylaş
Hasan Akbaş

Haşemoğlu firması tarafından iş alan Ataoğlu İnşaat firmasında çalışan işçiler 27 Martta Meclis ek hizmet binasında çalışmaya başladı. İnşaatta yaptıkları iş altı ay sürdü. Birçoğu Van, Ağrı gibi illerden ailelerini bırakarak gelen yaklaşık 200 işçi bu inşaatta çalıştı.

İnşaatta kendi yaptıkları işin bitmesiyle kapı önüne bırakılan işçilere hak ettikleri paraları ödenmeyince Meclis önünde eylem başladı.

İlk olarak gazetemiz aracılığıyla gündeme gelen işçiler, mağduriyetlerinin basına yansımasına rağmen Meclis’in duruma el atmamasını eleştirmiş, paralarını almak için ısrar etmişlerdi.

Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü işçileri dün Meclis önünde ziyaret etti. Destek ziyareti sırasında bir işçi heyeti de Haşemoğlu yetkilileriyle görüşmeye girdi. İnşaatın önünde açıklama yapan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Ayber, Evrensel Gazetesi aracılığıyla işçilerden haberdar olduklarını ve parti olarak bu süreçte işçilere destek vermek istediklerini söyledi.

SİYASETÇİLER HAKKINIZI MECLİS’TE ARAYIN DİYORDU…

Ayber, “Başta iktidar partisi olmak üzere devleti yönetenler hep şöyle derler. Hak arama yeri Meclis’tir. Gelin hakkınızı Meclis’te arayın. Meclis Başkanı, diğer politikacılar hep sokağa çıkanlara kızıyor. ‘Sokağa çıkmayın Meclis’e gelin sizin hakkınızı, hukukunuzu koruyalım’ diyorlar ama yalan söylüyorlar. İşte apaçık ortada Meclis binasını yapanlar taşeron işçidir denilerek, muhatap bile alınmıyorlar” dedi. İşçilerin paralarının ödenmesi için Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in soruna müdahale etmesi çağrısı yapan Ayber, Çiçek’in firmayı çağırarak, “Neden bu işçilerin parasını ödemiyorsunuz” diye sorması gerektiğini söyledi.

DİRENİŞ SONUÇ VERDİ  

Ayber, işçilerin mağduriyetinin sürmesi halinde sorunun Meclis’i yönetenlerin bir utancı olarak kalacağını söyledi. İşçilerin birçoğunun Van’dan deprem sonrası çalışmak için geldiğini hatırlatan Ayber, “İşçilere reva görülen ne hakka, ne hukuka, ne vicdana, ne de imana ve insanlığa sığar” dedi. Emek Partisi olarak işçi ve emekçilerin hakkının gasp edilmesine karşı hassas olduklarını dile getiren Ayber, işçilerin direnişleri için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Öte yandan Gazetemizin haberleri ve işçilere destekler ses getirdi, Haşemoğlu yetkilileri işçilere paralarını ödeme sözü verdi. İşçiler bu söz üzerine Meclis önünde bekleyişlerine son verirken, bugün de Haşemoğlu ile ödeme konusunda masaya oturdular. İşçiler ödemenin yapılmaması halinde direnişlerini daha da büyüteceklerini söylediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Fotofest insanlığın izlerini aramaya başlıyor

SONRAKİ HABER

SES direnişteki BEDAŞ işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...