14 Eylül 2012 07:55

Bursa Fotofest insanlığın izlerini aramaya başlıyor

BİRBİRİNDEN renkli etkinliklerle dolu bir program sunan Bursa Fotofest 2012 bugün Cumhuriyet Caddesi’nde saat 16.00’da gerçekleşecek festival yürüyüşü ile başlıyor. Festivalin ilk gününde Ara Güler’in Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda saat 19.00’da yapacağı “20. Yüzyılı Yaratanlar” başlıkl

Bursa Fotofest insanlığın izlerini aramaya başlıyor
Paylaş

BİRBİRİNDEN renkli etkinliklerle dolu bir program sunan Bursa Fotofest 2012 bugün Cumhuriyet Caddesi’nde saat 16.00’da gerçekleşecek festival yürüyüşü ile başlıyor. Festivalin ilk gününde Ara Güler’in Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda saat 19.00’da yapacağı “20. Yüzyılı Yaratanlar” başlıklı konuşmanın ardından; aynı salonda, saat 20.00’de “Geçmişin Yüzleri” temalı slayt gösterisi ile devam edecek.
Fotofest; Türk ve dünya fotoğrafçılarını, sergiler, gösteriler, atölye çalışmaları, seminerler, paneller gibi etkinliklerle dolu zengin bir programla Bursa’da buluşturuyor. Bu yıl ikincisi, “İnsanlığın İzleri” konu başlığı ile düzenlenen Bursa Fotofest 2012; dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların, savaşlara, ekonomik problemlere ve doğal kaynakların tükenme tehlikesine rağmen, yaşamın her alanında verdiği soylu mücadeleyi anlatan fotoğraflara ev sahipliği yapıyor.

HER GÜN ‘USTALARA SAYGI’

Türkiye’nin tek uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012’de, Ara Güler’den Mary Ellen Mark’a, Li Zhengsheng’den Antonin Kratochvil’e, Coşkun Aral’dan Charles Harbutt’a yerli ve yabancı fotoğrafçıların toplam 65 sergisi yer alacak. “İnsanlığın İzleri” temalı festival kapsamında; Türkiye’nin en yüksek para ödüllü amatör fotoğraf yarışması da düzenleniyor. Festivale katılan fotoğraf sanatçılarının toplam 48 seminer vereceği Bursa Fotofest 2012’de; Türkiye’den ve dünyadan önemli eğitimciler de fotoğraf eğitimi üzerine 15 panel gerçekleştirecek. Ara Güler, Robert Stevens, Mary Ellen Mark, Arjen Zart, Maggie Steber gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf editörlerinin yapacağı ücretsiz portfolyo değerlendirmeleri, “Maket Kitap/Book Dummy” yarışması, fotoğrafçılar tarafından çekilmiş 20 belgesel ve film gösterimi, 15 imza günü ise Bursa Fotofest 2012’nin diğer etkinliklerinden. Ayrıca, festival kapsamında, 50’ye yakın yabancı konuğunun yanı sıra; festival boyunca her akşam “Ustalara Saygı” etkinliği düzenlenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

7. Leyla Gencer Şan Yarışması başlıyor

SONRAKİ HABER

Meclis işçilerine EMEP’ten ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...