26 Eylül 2018 08:19

Kadına yönelik şiddet artarak sürüyor

Kadına yönelik şiddet vakalarına her gün yenileri ekleniyor. Bu kez adres Antalya, Adana ve Trabzon oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kadına yönelik şiddet ve cinayetler sürüyor. Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Ali Nafi Toksöz (36), kendisini aldattığı bahanesiyle Ç.B.'yi (22) dövüp, saçlarını keserek, çeşitli yerlerinden bıçakladı. Gözaltına alınan Toksöz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan tartışma sırasında sesleri duyup, balkona çıkan komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradığını anlayan Ali Nafi Toksöz'ün, Ç.B.'nin boğazına bıçak dayayıp, "Ambulans gelsin; boğazını kesip, kafanı önlerine atacağım" dediği öğrenildi.

SALDIRGAN İKİ GÜN SONRA YAKALANDI

Adana’da Murat G. adlı erkek boşanma aşamasında olduğu eşi Selvi G.'yi (32) ayaklarından vurmuş, sonra da kayıplara karışmıştı. Murat G.’yi her yerde arayan ekipler, şüphelinin kaçtığı otomobili  annesinin merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki evinin otoparkında buldu.  Apartmanın 8'inci katındaki evin zilini çalan ekipler, içerinden bir cevap alamayınca Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden yardım istedi. Adrese sevk edilen 3 özel harekat timi, koç başıyla kapısını kırarak girdikleri evde kimseyi bulamadı. Ekipler takip ettikleri Murat G.'yi saklandığı yerde 2 gün sonra yakaladı.

EMEKLİ ALBAY, EŞİ VE 2 ÇOCUĞUNU VURDU

Trabzon’da emekli albay Oktay H. (62), silahla eşi ve 2 çocuğunu yaraladı. Ayşe H.'nin çığlık sesleri üzerine eve elen komşuları baba ile çocuklarını boğuşurken buldu. Komşuların araya girmesiyle tabancası alınarak etkisiz hale getirilen Oktay H., olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayda yaralan anne ve 2 çocuğu da ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KADIN KATİLİNE İNDİRİM UYGULANMADI

Manisa’nın Soma ilçesinde de 37 yıllık eşi, Cennet Akkuş'u (55) balta ile öldüren Nurettin Akkuş (66), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kararın istinafa taşınmasından sonra İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nde (BAM) görülen duruşmaya tutuklu sanık Akkuş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ve tarafların avukatları katıldı. Cinayeti bir kez daha ağır tahrik altında işlediğini iddia eden sanığın cezası Bölge Adliye Mahkemesi'nde de değişmedi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanığın cezasında herhangi bir indirim uygulanmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Berberoğlu'nun avukatları AYM'ye başvuracak

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de borçlarını ödeyemeyen Ramazan Kavalcı intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...