26 Eylül 2018 07:57

Barış istemek ifade özgürlüğü: BİKG üyeleri beraat etti

Kobane için dayanışma eylemi düzenleyen Barış İçin Kadın Girişimi üyelerinin yargılandığı davada ‘ifade özgürlüğü’ denilerek beraat kararı verildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kobane ile dayanışma amaçlı 9 Ekim 2014’de Atatürk Havalimanı’nda eylem yaptıkları için gözaltına alınıp haklarında “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma, ihtara rağmen dağılmama” suçlamasıyla dava açılan Barış İçin Kadın Girişimi üyesi 47 kadın beraat etti.

Barış İçin Kadın Girişimi üyesi 47 kadın hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma, ihtara rağmen dağılmama” suçlamasıyla açılan davanın 9. duruşması bugün İstanbul Bakırköy 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Avukatların beraat taleplerinin ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıkların ifade özgürlüğü kapsamında toplandıklarını belirterek ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Suçun yasal unsurlarının oluşmadığına hükmeden mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

“Sanıkların olay tarihinde kadın hakları yönünden kadınların savaşa karşı tutumlarını göstermek açısından henüz toplantı haline geçmeden polisin uyarı yapmadan müdahale ederek toplantıyı dağıttığı, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gibi toplantı gösteri yürüyüşünün yasada sayılan maddelerine aykırılık teşkil etmeden sanıkların toplandığı ve daha sonra dağıldıkları göz önüne alındığında ve Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemelerinin kararları göz önüne alındığında ifade özgürlüğü kapsamında toplandıkları anlaşılmakta, üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair delillerin elde edilemediğinden tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerine...” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’tan tepki: Hiçbir karar bu kadar intikamcı olmadı

SONRAKİ HABER

Berberoğlu'nun avukatları AYM'ye başvuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...