26 Eylül 2018 06:29

Venezuela için bir darbe çağrısı daha

Kolombiya Eski Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya karşı orduya darbe çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Fabio Rodrigues Pozzebom/ABr/Wikimedia Commons(CC BY 3.0 br)

Paylaş

Kolombiya’da iktidar partisinin lideri ve Eski Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez, “Venezuela’nın askerleri, şeffaf bir seçim yapılması için Maduro ve rejimine karşı harekete geçmeli” dedi.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque’nin partisi sağcı Demokratik Merkezin lideri ve eski Devlet Başkanı Uribe, sosyal medya hesabından Venezuela’daki askerlere yaptığı darbe çağrısını yineledi.

Uribe, “Venezuela’nın askerleri, şeffaf bir seçim yapılması için Maduro ve rejimine karşı harekete geçmeli. İnsani krizin derinleşmesini durduracak, terörizmden ve daha fazla şiddet riskinden kaçınacak yeni bir demokratik hükümet kurulmalı” ifadelerini kullandı.

Uribe, sene başında Venezuela İçişleri Bakanlığına helikopterle saldıran Oscar Perez’in güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından yaptığı açıklama da darbe çağrısında bulunmuştu.

“Venezuela ordusu, Maduro’nun, vatandaşlarını öldürmeye devam etmesine seyirci kalmak ya da (Maduro’nun) bir kenara atılmasını sağlamak konusunda söz sahibidir” ifadelerini kullanan Uribe, geçen yıl temmuz ayında yaptığı bir konuşmada da “Umarım Venezuela silahlı kuvvetleri, Maduro’yu kenara çekilmeye zorlar” sözlerini sarf etmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık Dicle Nehri'ndeki ölümleri görmezden geldi

SONRAKİ HABER

Başbakan May’den AB’ye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...