26 Eylül 2018 05:42

Erdoğan: Radikal grupların İdlib’den çıkışı başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib’deki silahlı grupların bölgeden ayrıldığını iddia etti.

Fotoğraf: Erhan Elaldı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya arasındaki idlib’in silahsızlandırılması anlaşmasına uymayacağını açıklayan silahlı radikal grupların İdlib’den ayrılmaya başladığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Reuters haber ajansına açıklamalarda bulundu. İdlib’de 15-20 kilometrelik bir alanın silahsızlandırılması için gerekli adımları atacaklarını söyleyen Erdoğan, “Radikal gruplardan çıkmayan olursa?​” sorusuna ‘Çıkmaya başladılar” yanıtını verdi.

Radikal grupların elinde bulunan silahların ne olacağıyla ilgili soruya ise Erdoğan şöyle yanıt verdi:

“Bu tabi her tür silah değil. Bunlar ağır silahlarla alakalı olarak sınıflamalarını Rusya’dan ve Türkiye’den ekiplerimiz çalışmalarını yaptılar. Sınıflandırılarak gerekli adımlar atılacak.”

Suriye’nin İdlib kentinde el Kaide bağlantılı örgütlerle diğer cihatçı örgütler, Rusya ve Türkiye’nin Soçi’de yaptığı anlaşmayı tanımama ve silahları teslim etmeme kararı almıştı. El Kaide’ye bağlı Hurras el Din (Dinin Muhafızları) örgütünden sonra Suriye’de Çeçenlerden oluşan Ensaruddin Cephesi örgütü de Soçi’de Rusya ile Türkiye arasında yapılan İdlib anlaşmasını reddettiğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin patronlara teşviki sürüyor

SONRAKİ HABER

İranlı aktivist Sotoudeh bir aydır açlık grevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa