25 Eylül 2018 18:35

Senegal'de dang humması alarmı: 8 vaka tespit edildi

Senegal'in Fatick bölgesinde 8 dang humması vakası tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, hastalığın yayılması riskine karşı alarm durumuna geçti.

Dang humması döküntüsü. Fotoğraf: Ranjan Premaratna/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Senegal'in merkez bölgelerinden Fatick'te görülen dang humması vakaları yetkilileri harekete geçirdi.

Sağlık Bakanlığı Salgın Önleme Müdürü Dr. Mamadou Ndiaye, basına yaptığı açıklamada, ülkenin merkezindeki Fatick bölgesinde geçen hafta başlayan vaka sayısının 8'e ulaştığını belirtti.

Vakaların 6'sının kadın, 2'sinin erkek olduğunu aktaran Ndiaye, bazılarının iyileşme sürecinde olmasına rağmen hastalığın yayılması riskine karşı alarm durumuna geçtiklerini kaydetti.

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinek aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor. Vakalar, genellikle yağış mevsimleri olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve mart aylarında artış gösteriyor.

Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor.

Hastalığa sebep olan sivrisinek türünün su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerindeki çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerekiyor. (Dakar/AA)

ÖNCEKİ HABER

ÇOMÜ'nün eski rektörü Laçiner'e 9 yıl 4 ay hapis

SONRAKİ HABER

Botları su alan 46 mülteci son anda kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...