14 Eylül 2012 07:02

Diyarbakır’da 15 tutsak süresiz açlık grevine başladı

DİYARBAKIR D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 15 PKK’li tutuklu Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması talebiyle süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladı.PKK’li tutuklular, aileleri aracılığıyla yaptıkları açıklamada, Öcalan’a uygulanan

Diyarbakır’da 15 tutsak süresiz açlık grevine başladı
Paylaş

DİYARBAKIR D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 15 PKK’li tutuklu Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması talebiyle süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladı.

PKK’li tutuklular, aileleri aracılığıyla yaptıkları açıklamada, Öcalan’a uygulanan tecrit koşullarının kaldırılması, güvenlik, sağlık ve özgürlük koşullarının sağlanması, Kürt dili üzerindeki her türlü baskıya son verilmesi talepleriyle 12 Eylül’den itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladıklarını duyurdular. Açıklamada, cezaevinde bulunan diğer tutsakların da bu talepler doğrultusunda haftalık aile görüşüne çıkmama kararı aldıkları belirtildi. Açıklamada AKP’nin çözüm yerine topyekûn savaş konseptiyle Kürt halkı üzerinde terör estirdiği ve ülkeyi adeta açık bir cezaevine dönüştürdüğü belirtilerek, “Biz bu koşullarda yaşamayı kabul etmeyeceğiz” denildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Times: İHH muhaliflere silah taşıyor

SONRAKİ HABER

Cemil Çiçek anayasa çalışmaları hakkında bilgi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...