14 Eylül 2012 10:13

Times: İHH muhaliflere silah taşıyor

Türkiye’nin, Suriye’deki muhaliflere silah sevkiyatında rol aldığı yönündeki iddialar devam ediyor. İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, Suriye’deki muhaliflere silah taşıyan Libya bandıralı bir geminin Türkiye’de olduğunu iddia etti ve kargonun Türkiye’de Müslüman Kardeşler örgütüyle bağı

Times: İHH muhaliflere silah taşıyor
Paylaş

Gazete, Özgür Suriye Ordusu’nun, silahların, şu anda aleyhine giden durumu tersine döndürmesine yeteceğine inandığını belirterek yüzde 80’i şimdi Suriye’ye varan silahların muhaliflerce eşit paydalara ayrılmasının tasarlanmış olduğunu, ama bunun yerine kargonun Türkiye’de Müslüman Kardeşler örgütüyle bağı olan İHH’den kişilerce teslim alındığını iddia etti.

MUHALİFLER ARASI ÇEKİŞME

Haberi kaleme alan Sheera Frenkel, bu gelişmenin Suriye içinde savaşan,  aralarında Müslüman Kardeşler örgütünün de bulunduğu grupların çekişmesine ayna tuttuğunu belirtti.

Müslüman Kardeşler’in gücünün arttığına dikkat çeken Frenkel, kendisine konuşan bir Özgür Suriye Ordusu eylemcisinin “Silahlar vardığı anda neyin nasıl olduğu belliydi. Müslüman Kardeşler, Türkiye’deki aracıları sayesinde hem silahlara, hem de gemiye el koydu. Bu da örgütün para ve silah karşılığında nüfuz satın aldığının göstergesi” dediğini aktardı.

Özgür Suriye Ordusu militanlarından Abu Hitmet ise, önümüzdeki günlere ilişkin şu soruyu sordu: “Şimdi daha iyi silahlara sahipler, bakalım bize yardım mı edecekler yoksa kendi isyanlarını mı başlatacaklar.”

İHH YALANLADI

Haberdeki iddialar hakkında görüşünü aldığımız İHH basın sprumlusu, “Böyle bir şey kesinlikle doğru değil. Zaten haberi yapan muhabir kaynak göstermiyor. Tamamıyla analizlere dayana bir youm haberi yapılmış. Avukatlarımız açıklama için hazırlanıyor” dedi. (DIŞ HABERLER)


LİBYA’DAN SURİYE’YE

Times gazetesinin haberine göre, miktarı 400 tonu bulan silahlar içinde SAM-7 uçaksavar füzeleri ve roket güdümlü bombalar (RPG) bulunuyor. Bu silahların, Libya'da devrik lider Muammer Kaddafi'nin öldürülmesiyle sonuçlanan iç savaş sırasında ortadan kaybolan binlerce silahın bir kısmı olabileceği tahmin ediliyor. Özgür Suriye Ordusu üyelerinden olduğu söylenen ve silah sevkiyatının sınırdan geçişinde rol alan Abu Muhammed, “Bunlar, doğru kullanılırlarsa, akıntıyı tersine çevirebilecek şeyler” diyor. Times muhabiri, Libya bandıralı İntisaar adlı gemiyi İskenderun'da gördüğünü belirtti ve Libyalı kaptan Omar Mousaeeb ile yaptıkları konuşmaları aktardı.

ÖNCEKİ HABER

Afyon'daki patlamayla ilgili Binbaşı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da 15 tutsak süresiz açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...