14 Eylül 2012 05:06

Afyon'daki patlamayla ilgili Binbaşı tutuklandı

Afyonkarahisar'da 25 askerin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili bir asker tutuklandı.Mühimmat deposundaki patlama ile ilgili olarak 'taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla Askeri Mahkeme'ye sevk edilen Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran tutuklanarak Eskişehir'deki Askeri Cezaevi'ne konuldu.4'üncü M&uum

Afyon'daki patlamayla ilgili Binbaşı tutuklandı
Paylaş


Mühimmat deposundaki patlama ile ilgili olarak 'taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla Askeri Mahkeme'ye sevk edilen Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran tutuklanarak Eskişehir'deki Askeri Cezaevi'ne konuldu.

4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay ile patlamadan kıl payı kurtulduğu belirtilen Üsteğmen Tarık Aydın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemenin tek tek ifadelerini aldığı subaylar, 248 ton el bombası ile 360 ton 175 milimetrelik merminin 2 depoya istiflendiğini anlattı. Subayların ifadelerinde 5 depoya sığacak mühimmatın 2 depoya sığdırılmaya çalışıldığını söyledikleri belirtildi.

Yaklaşık 10 gün önce meydana gelen patlama sonrasında bölgedeki 4 komutanın görev yeri değiştirilmişti. (HABER MERKEZİ)


ERDOĞAN: PİMİ MERAKLI ER ÇEKMİŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den aldığı bilgiye göre, Afyon'daki mühimmat deposundaki patlamanın merak nedeniyle bir askerin el bombasını patlatmış olmasından kaynaklandığı kanaatinin çok yüksek olduğunu belirtti.

SONRAKİ HABER

Times: İHH muhaliflere silah taşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa