25 Eylül 2018 11:46

CHP'li vekil bebek bezlerindeki zammı sordu

CHP'li Durmaz kurdaki bebek bezi ve mamalarına yapılan zamlar sonucu bebeklerin temel ihtiyaçlarının karşılanamaz duruma geldiğine dikkat çekti.

Fotoğraflar: Pixabay | Kolaj Evrensel

Paylaş

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a bebek bezi ve mamalarına yapılan yüzde 100'e yakın zamları sordu. 

Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik sorunlarla yükselen enflasyona dikkat çeken Durmaz, halkın yoksullaştığını ifade etti. Ürünlerdeki fiyat artışlarının denetlenmesi ve dengelenmesinin önemli bir gereklilik olduğunu belirten Durmaz, “Özellikle kur artışlarından sonra tezgâhlardaki her ürüne büyük oranlarda zamlar yansıdı, bebek bezinden bebek mamasına, tuvalet kâğıdından, baklagillere kadar, en temel ihtiyaçlarda dahi yüzde yüze varan artışlar oldu. Ürünlerdeki fiyat artışları denetlenemez bir dengesizlik örneği sunmaktadır. Bazı ürünlerde artışlar daha düşük iken bazı ürünlerde çok yüksek oranlarda gerçekleşmiştir”dedi.

Buna bağlı olarak  Durmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ürünlere yansıyan zamların sebeplerini ve son 6 ayda marketlerde kaç kez ürün fiyatlarında değişim yaşandığını sordu. Marketlerde yaşanan fiyat oynamalarını denetleyen bir mekanizmanın olup olmadığını soran Durmaz, “Ürünlerin fiyat artışı neye göre gerçekleşmektedir? Kur artışlarından etkilenen ürün grupları nelerdir?”dedi.

BEBEKLERİN TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILANAMAZ DURUMA GELDİ

Bebeklerin bile temel ihtiyaçlarının karşılanamaz duruma geldiğini söyleyen Durmaz, “Bebeklere yönelik ihtiyaçlardaki yüzde 100'e varan zamların sebebi nedir? Bu alanda bir denetleme yapılacak mıdır? Bu zamlar dolayısıyla bebeğine mama alamayan, bez alamayan yurttaşlar için bir çözüm bulunacak mıdır?” diyerek enflasyon karşısında değersizleşen maaşlarla alım gücü azalan yurttaşların maaşlarında iyileştirmeler yapılıp yapılmayacağını sordu. (Ankara/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Kör oldu, polis serbest kaldı, AYM ‘hak ihlali yok’ dedi

SONRAKİ HABER

Minik Elif’in duymasına kur engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...