25 Eylül 2018 11:26

Leyla Gencer şan yarışmasında final heyecanı başladı

İKSV tarafından düzenlenen Leyla Gencer Şan Yarışması'nın yarı finali yarın yapılacak. Yarı finalde finale kalacak sekiz genç şancı belirlenecek.

Fotoğraf: Musa Alcan/AA

Paylaş

On yıl önce kaybettiğimiz, geçen yüzyılın en büyük sopranolarından opera sanatçısı Leyla Gencer adına düzenlenen şan yarışmasında sona geliniyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Leyla Gencer Şan Yarışması’nın yarı finali yarın 11.00-17.00 arasında Kadıköy’deki Süreyya Operası’nda yapılıyor. Yarı finalde finale kalacak sekiz genç şancı belirlenecek. Final ise 28 Eylül Cuma akşamı 20.00’de Lütfi Kırdar Salonu’nda yapılacak. Finalde yarışmacılara Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşlik edecek. Yarı finali ve final akşamını izlemek isteyen sanatseverler biletlerini Biletix’ten temin edebilirler. 

Dünyadaki şan yarışmaları arasında da önemli bir yere sahip olan Leyla Gencer Şan Yarışması, geçtiğimiz yıllarda pek çok yetenekli şancının tanınmasını sağlamış ve kariyerlerinde dönüm noktası olmuştu. Günümüzün ünlü şancıları arasında yer alan Nino Machaidze, Pretty Yende gibi isimler ilk kez bu yarışmayla adlarını geniş kitlelere duyurmuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlardan çağrı: Almanya, Türkiye ile kirli pazarlığa son versin

SONRAKİ HABER

Deniz Yücel’in Türkiye'ye açtığı dava reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...