26 Eylül 2018 01:15

Vestel'de fatura işçiye çıkarılıyor

Türkiye'nin en büyük beyaz eşya ve eloktronik üreticilerinden Vestel'de ücretsiz izinler ve işten atmalar gündeme geldi. İşçiler tedirgin.

Vestel fabrikası

Paylaş

Eylem DEMİRHAN
Manisa

Döviz kurundaki artışın faturası işçiye çıkarılıyor. Manisa’da kurulu Zorlu Holdinge ait Vestel’de ekonomik nedenler sebep gösterilerek işten çıkarmalar başladı. Bir yandan ücretsiz izinler sürerken, önümüzdeki günlerde işten atmaların süreceği belirtiliyor.

Vestel’de yaklaşık 7 yıldır çalışan bir işçi, “Aslında mecbur bırakılıyoruz. Kriz var çalıştığınız bölümü kapatıyoruz, başka bölümde çalışacaksınız, dediklerinde, işçiler kabul etmiyorsa eğer çıkış veriliyor” dedi. İşçi “İş oldukça çalıştırılıyoruz” dedi. İşten atılma tehlikesi nedeniyle ismini yazmadığımız işçi, “5 haftadır ücretsiz izindeydim, biz başlıyoruz sonra bizim yerimize başkası ücretsiz izne çıkıyor. Sürekli bir dönüşüm var” dedi. Montaj bölümünde çalışan işçi, şöyle devam etti: “Elektroniğe ödenek yapılmadığı için üretim de yapılmıyor. Bize söylenen şey, önce ödenek olsun, sonra iş yapılır o yüzden bekliyoruz.”

‘İŞ GÖSTERİYORUZ, BEĞENMİYORSUNUZ!’

“Çalıştığımız bir bant, mesela elektronik bandı kapanınca herkesi bir yerlere dağıttılar çıkış almaya zorladılar. İş varsa çalışırsın ama üretim yoksa eğer, nedeni kriz ya da başka bir şey olsun Vestel’de duramazsın. Tazminatımızı alıp çıkışımızı verirler” diyen işçi, kendilerine “Size iş gösteriyoruz, siz işi beğenmiyorsunuz” dendiğini aktardı.

İşten atmaların devam edeceğini belirten işçi “Kriz en çok bizi etkiliyor, nereye gitsek bir süre sonra işsizlik kapımızda olacak. Birileri daha çok kazanırken, olan işçiye oluyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Candy Grup’ta işçilerin eylemi sonuç veriyor

SONRAKİ HABER

Flormar işçileri: Direniş bizi cesaretlendiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...