24 Eylül 2018 13:17

Dersim’de aşure dağıtıldı

Alevi ve Bektaşi inancının ‘matem ayı’ olarak adlandırdığı Muharrem ayı ile ilgili Dersim'de aşure etkinliği düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Alevi ve Bektaşi inancının ‘matem ayı’ olarak adlandırdığı Muharrem ayı ile ilgili Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Dersim Şubesi Seyit Rıza meydanında aşure etkinliği düzenlendi. Aşure etkinliğine HDP milletvekilleri  Ali Kenanoğlu, Kemal Bülbül, Zeynel Özen, PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan katıldı.

‘KERBELA HER ZAMAN YAŞANDI’

Aşure etkinliğinde konuşan  Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Dersim Şubesi Eş Başkanı Musa Kullu, “İnsanlık tarihi boyunca her zaman bir Kerbela olayı yaşanmıştır. Bugüne kadar demokrasi ve özgürlük için can veren herkesin Hüseyin gibi bir duruşu olduğunu biliyoruz. Bugün sistemin inancımızı yok sayması, dilimizi kültürümüzü asimile etmesi kerbeladır” dedi. HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Şimdi Yezid’in yolunu yürütenler bugün Dersim halkıyla kalkmış lokma paylaşıyor” dedi. 

‘İNSANLIK BAŞ KESMEKTEN USANMADI’

HDP 25. Dönem Milletvekili Çiğdem Sarıoğlu, “İnsanlık baş kesmekten usanmadı ama biz usanana kadar bu çorbayı pişirmeye devam edeceğiz. Bu çorbayla bir kez daha diliyoruz ki bu çorbadaki gibi birlikte pişerek yaşamak istiyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik aşure dağıtımıyla sona erdi. (Dersim/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Avukat Mehmet Uysal: 3 genç, uydurma gerekçelerle tutuklu

SONRAKİ HABER

Sedanur Güzel'in ölümüne ilişkin yayın yasağı getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...