24 Eylül 2018 10:37

Bor Şeker, yeniden el değiştiriyor: AKP'li Dişli Ailesine gitti

Doğuş Yiyecek, 336 milyon lirayla Özelleştirme'den aldığı Bor Şeker'i DSL İnşaat'a devretmek için başvuruda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Nisan ayında gerçekleştirilen şeker fabrikaları ihalelerinde yeni bir gelişme yaşandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkardığı ilk fabrika olan Bor Şeker Fabrikası’nı Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim A.Ş., 336 milyon lirayla ihaleden almıştı. Ancak anlaşmanın imzası kurumadan Bor Şeker yeniden el değiştiriyor. Dünya’dan Kerim Ülker’in haberine göre, Doğuş sahip olduğu Bor Şeker’i DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devretmek için resmi kurumlara başvurdu.

Anlaşma sağlanır ve Rekabet Kurumu başta olmak üzere resmi kurumlardan onay çıkarsa 6 ay içinde Bor Şeker, ikinci kez el değiştirmiş olacak.

MESLEK GRUBU, KONUT İNŞAATI

2011 yılında kurulan DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketinin sermayesi 100 bin TL. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre şirketin meslek grubu konut inşaatı olarak gösteriliyor. Şirketin sahipleri ise kamuoyunun yakından tanıdığı Dişli Ailesi.

Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli’nin oğlu Emir Haktan Dişli’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirkette Sadık Enes Dişli Başkan Yardımcısı, Eren Ali Dişli ise yönetim Kurulu Üyesi olarak görünüyor. Emir Haktan Dişli son olarak 2017’de evlenmiş, nikahında ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şahit olmuştu.

Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli’nin kuzeni eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de Hollanda Büyükelçiliğine atanmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’ye S-300 sistemleri konuşlandırılıyor

SONRAKİ HABER

Yaz tatili bitti, kedi ‘Tombi’ okula döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...