24 Eylül 2018 10:36

Suriye’ye S-300 sistemleri konuşlandırılıyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, S-300 hava savunma sistemlerini iki hafta içinde Suriye’ye göndereceklerini söyledi.

Fotoğraf: Vitaly V. Kuzmin/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

İsrail uçaklarının Suriye füze savunma sistemlerinin hedefi haline getirmesi sonucu düşürülen Rus İl-20 uçağı vakasının ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, S-300 hava savunma sistemlerini iki hafta içinde Suriye’ye göndereceklerini söyledi. Daha önce İsrail’in talebi üzerine S-300’ün sevkiyatı askıya alınmıştı.

Sputnik’in aktardığına göre Şoygu, “Modern S-300 hava savunma kompleksi iki hafta içinde Suriye ordusuna teslim edilecek. Kompleks, 250 kilometreden uzaktaki hava saldırı araçlarını önleme ve birkaç hava hedefini eş zamanlı olarak imha etme kapasitesine sahip” dedi.

‘DURUM DEĞİŞTİ VE BU BİZİM YÜZÜMÜZDEN OLMADI’

“2013 yılında İsrail tarafının talebi üzerine, sevkiyata hazır hale getirilmesine ve Suriyeli askerlere eğitim verilmesine rağmen Suriye’ye S-300 sevkiyatını durdurduğumuzun altını çizmek isterim. Ancak bugün durum değişti ve bu bizim yüzümüzden olmadı” diye devam eden Şoygu, yüksek müdahale dayanıklılığına ve hızlı atış kabiliyetine sahip S-300’lerin Suriye’nin hava savunma kapasitesini belirgin şekilde artıracağını vurguladı.

‘SURİYE’YE SALDIRMAYI PLANLAYAN ÜLKELERİ DİZGİNLEYECEK’

Şoygu, S-300’lerin Suriye’ye saldırmayı planlayan ülkeler için dizginleyici bir faktör olacağını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Anlaşılmadık amaçlarla Suriye sınırından geçen yabancı ülkelerin savaş uçakları, kendilerini cezalandırılmamış hissetmemeli. Her an kendilerine yönelik bir atım yapılabileceğini, askerlerimize yönelik bir tehdit halinde hedefte olacaklarını anlamalılar. Bu, Suriye’ye saldıran veya saldırmayı planlayan ülkelerin suç eylemleri için dizginleyici bir faktör olacak.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sıfır zam teklifine Süperpak işçilerinden 'greve devam' yanıtı

SONRAKİ HABER

Bor Şeker, yeniden el değiştiriyor: AKP'li Dişli Ailesine gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...