24 Eylül 2018 05:10
Son Güncellenme Tarihi: 24 Eylül 2018 09:51

Balkanlardan soğuk hava geliyor, sıcaklıklar 8-15 derece düşecek

İstanbul'da hava sıcaklığı yarın 8-9 derece düşecek. Soğuk hava ülke çapında etkili olacak. Sıcaklıkların perşembe günü tekrar yükselmesi bekleniyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul'da hava sıcakları yarın ortalama 8-9 derece düşecek. İstanbul'un yanısıra Marmara geneli ve Karadeniz'de salı ve çarşamba günü yağışlı hava etkili olacak.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ise Karadeniz Bölgesi, salı gününden itibaren oldukça serin olan yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Karadeniz Bölgesi olarak Salı gününden itibaren oldukça serin olan yağışlı sistemin etkisi altında kalacağız. Aşırı yüksek deniz suyu sıcaklığı anomalisine sahip Karadeniz ile kutuplardan gelen soğuk havanın etkileşimine hep birlikte şahit olacağız" ifadesi yer aldı.

BALKANLARDAN GELEN SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yarından itibaren ülke çapında etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yarın kuzeybatı kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı), 26 Eylül Çarşamba günü kuzeydoğu ve iç kesimlerde (Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde) 8 ila 15 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde yarın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. 

KARADENİZ'İN KIYISINDA VE SAKARYA ÇEVRESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların Karadeniz Bölgesi kıyı illeriyle Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü yağışların yurdun kuzey kesimlerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz Bölgesi, Kırıkkale ve Yozgat ile Ankara'nın güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

ANKARA'DA ÇARŞAMBA GÜNÜ EN YÜKSEK SICAKLIK 16 DERECE

Ankara'da havanın genellikle parçalı ve çok bulutlu geçeceği, çarşamba kısa süreli hafif sağanak görülebileceği ancak kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklığının çarşamba günü 16 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Yağışların perşembe sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında süreceği ancak soğuk havanın kuzey ve iç kesimlerde etkili olmaya devam edeceği, yurdun güneybatısından itibaren hava sıcaklıklarının yükselmeye başlaması bekleniyor.

Rüzgarın salı ve çarşamba Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınayla hava sıcaklıklarında kısa sürede beklenilen ani ve hissedilir değişimlerin meydana getireceği sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ÖNCEKİ HABER

'Her şeye zam geldi ama hala aynı ücrete çalışıyoruz'

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu: Erdoğan şimdiden halkı kayyımlarla tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...