24 Eylül 2018 03:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'de operasyon sinyali

ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni operasyonların sinyalini verdi.

Fotoğraf: Atılgan Özdil/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD'de Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından organize edilen New York'taki programda konuştu. Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz" dedi.

ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni operasyonların sinyalini verdi. Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

■ "Şehitler vererek gerçekleştirdiğimiz operasyonlar sayesinde 260 binin üzerinde Suriyeli kardeşimizin vatanlarına dönmesini sağladık. Son İdlib krizinde olduğu gibi, tek bir sivilin dahi burnunun kanamaması için diplomatik alanda yoğun çabalar yürüttük. Bu gayretlerimizin meyvesini almaya da başladık. "

■ "Bir dönem teröristlerin ellerini kollarını sallayarak dolaştığı bölgelerde, bugün Suriyeli çocuklar hiçbir korku duymadan okullarına gidiyor. Afrin'de, El-Bab'da, Cerablus'ta gidiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz. Ülkemize yönelik terör tehdidi son bulana, Suriye'nin geleceğine kasteden çetelerin kökü kazınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Aynı şekilde ilk kıblemiz Kudüs'ü, işgalcilerin ve Filistinlilere devlet terörü uygulayanların ihtiraslarına terk etmeyeceğiz. İsrail ve Amerikan yönetimlerinin Kudüs'ün izzetini ve onurunu ayaklar altına alan tacizlerine karşı mücadelemizi diplomaside en üst düzeyde vereceğiz."

■ Siyaset mekanizmasının talep, beklenti ve kaygıları karar alıcılara iletmenin en hızlı yolu olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu alanı boş bırakan hiçbir grup, sayısı ne kadar çok olursa olsun hedeflerine ulaşamaz. Bu açıdan Amerikalı Müslümanların son dönemde siyasete ve önümüzdeki seçimlere yönelik artan ilgisini memnuniyetle karşılıyorum. Seçimler sonucunda pek çok kardeşimizi temsil ve karar makamında da inşallah göreceğimize inanıyorum. Türkiye olarak bu konuda tecrübe paylaşımına hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarihin en eski çizimi Güney Afrika'daki Blombos Mağarası'nda bulundu

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan ABD'li şirketlere: Sıkıntılı olduğunuzda ben buradayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...