23 Eylül 2018 11:44

CHP'den Ömer Çelik'e: 4 milyarlık hediye uçak jest nerede görülmüş?

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'den 'hediye uçak' açıklaması: Devletin jesti bir dolmakalem hediyesi olur, devletin devlete jesti jumbo jet olur mu?

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in, Katar’dan hibe olarak alındığı iddia edilen VIP uçağa ilişkin “Devletlerin jestleri olur” sözlerine tepki gösterdi. Özel, “Devletlerin jesti olur da bir dolmakalem hediyesi olur, devletin devlete jesti jumbo jet olur mu kardeşim? 4 milyarlık jest nerede görülmüş” dedi. 

CHP’li Özel yaptığı açıklamada, “Devletlerin jesti olur da bir dolmakalem hediyesi olur, devletin devlete jesti jumbo jet olur mu kardeşim? 4 milyarlık jest nerede görülmüş. ‘Bizim de yaptığımız oluyor’ diyor. Ağzındaki baklayı çıkar bakalım. Kime böyle jestler yaptık? Hariri’ye Türk Telekom’un peşkeş çekilmesi bir jest miydi? Yabancılara yapılan bütün özelleştirmeler jest miydi? Neyi kime jest olarak verdiniz?” diye sordu. Çelik’e Katar Emiri’nin jestlerine karşılık ne jestler yapacaklarını soran Özel, ülkenin güzel topraklarını, turistik yerlerini hangi güzel arazilerini Katarlılara jest diye vereceklerinin açıklanmasını istedi. 

‘VATANDAŞIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU’

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ekonomik krizin gerekçesinin psikolojik olduğuna yönelik açıklamalarına da tepki gösteren Özel şunları belirtti: “Bir gerçek var, o da vatandaşın psikolojisinin bozulduğu. Artan antidepresan kullanımından, artan intihar vakalarından görüyoruz ki vatandaşın psikolojisi bozuldu. Vatandaşın psikolojisi, bu kadar büyük bir ekonomik krizi, eve ekmek götürememeyi, bakkalın, kasabın önünden geçememeyi, asgari ücretin iki ayda yüzde 40 değer kaybetmesini kaldıramıyor. Ama Sayın Bakan, alay eder gibi, krizi yaratanın psikoloji olduğunu söylüyor. Milletin aklıyla alay edip milletin aklını daha fazla oynatmasınlar.”  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kriz fırsatçılığı: ‘İşten atmayacağım ama zam beklemeyin!’

SONRAKİ HABER

Ekonomik krize pijamayla yakalanmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...