23 Eylül 2018 07:34

Almanya'da mültecilerle dayanışma : Hiçbir insan illegal değildir

Almanya’da Deniz Köprüsü örgütlenmesi mültecilerle dayanışma eylemi yaptı: İnsan kurtarmak neden suç olsun?

Fotoğraf: Ali Çarman/EVRENSEL

Paylaş

Ali ÇARMAN
Mannheim

Almanya’nın onlarca şehrinde Ağustos ayında bu yana SEEBRÜCE (Deniz Köprüsü) örgütü tarafından Avrupa Birliği’nin, insanların ölümüne göz yuman mülteci politikalarına karşı eylemler gerçekleştiriliyor.

İşte bunlardan birisi de Mannheim şehrinde cumartesi günü gerçekleştirildi. Mülteciler ve göçmenlerle dayanışmak için bir miting ve yürüyüş yapıldı.

Can yeleklerinin turuncu rengini kullanan Deniz Köprüsü örgütlenmesi, onlarca kurum ve kişinin birleşmesi ile oluştu ve artık bütün Almanya’da insan yaşamını koruma/kollama bakımında tanınır oldu.

'İNSAN KURTARMAK SUÇ DEĞİLDİR'

Dün Alter Messplatz meydanında saat 13.00’de mitinge ise yaklaşık bin kişi katıldı. Yürüyüşü düzenleyenler adına sahneden yapılan konuşmada, sadece hayatta kalabilmek için Avrupa’ya ulaşmak isteyen insanlar için Akdeniz’in ölüm yolu olmaya devam ettiği belirtildi. “Bizlerin kendi olanaklarımızla insan kurtarma çabalarımız görülmediği gibi suç sayılmaya çalışılıyor. İnsan kurtarmak neden suç olsun ki! Hep birlikte insanların yaşaması için suç işlemeye devam edeceğiz” denildi.

AYLAN KURDİ UNUTULMADI

Turuncu renkli bayrak, tişort ve pankartların dikkat çektiği miting alanındaki konuşmaların ardında şehir merkezine doğru yürüyüşe geçildi. Dayanışma ve kurtarmaya ilişkin atılan sloganlar şehrin en kalabalık yerine gelindiğinde çevreden alkışlarla desteklendi. Eylemde iki yıl önce Bodrum’da önce cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli çocuk Aylan Kurdi de unutulmadı.

Türkiyeli göçmen örgütlerinden DİDF Mannheim, üyeriyle birlikte eylemde yerini alarak dayanışmanın, yaşam kurtarmanın insani görev olduğuna dikkat çekti.

Irkçılığa karşı sloganların da atıldığı yürüyüş kolu Mannheim Üniversitesi bahçesinde kurulan sahnede yapılan konuşmalar ile son buldu. 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: ABD’den talep gelirse Trump ile görüşmeyi değerlendiririz

SONRAKİ HABER

Zırhlı aracın çarptığı 5 yaşındaki Onur, yaşam savaşını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...