23 Eylül 2018 06:54

Selda Bağcan: İş Bankası’na el koymak isteyenleri de yaz gazeteci

Müzisyen Selda Bağcan: Sosyal medya çalkalandı. 'Aleyna Tilki’nin yaşlısı' dediler. O yoruma çok güldüm bak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sanatçı Selda Bağcan, "yaz gazeteci parçasına bir dize ekleseniz ne derdiniz?" sorusuna "İş Bankası’na el koymak isteyenleri de yaz gazeteci" diye cevap verdi. 

Posta gazetesinden Oya Çınar'a konuşan müzisyen Selda Bağcan, BBC'ye verdiği röportajın ardından kendisine "Aleyna Tilki'nin yaşlısı" dendiğini, dünyaca ünlü olduktan sonra sosyetenin de kendisni dinlemeye başladığını ve en büyük şikayetinin sokakta kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen insanlar olduğunu söyledi. 

Röportajdan öne çıkanlar şöyle: 

Unesco edebiyat Kenti seçilen Hollanda’nın Utrecht şehrinde Uluslararası edebiyat Festivali’nde sahne alacaksınız. Nasıl bir his? 
Evet, 25 Eylül’de. Mutluyum, heyecanlıyım. Sen benim böyle mütevazı göründüğüme bakma, bunlar bana sürpriz olmuyor artık, alıştım (Gülüyor).

BBC’ye verdiğiniz röportaj sonrasında kendinizi yere göğe koyamıyor gibi algılanmanızı kastediyorsunuz sanırım...
Sorma, hâlâ aklıma geldikçe garipsiyorum durumu. Bir taraftan gülüyorum ama bir taraftan da üzüldüm. Sosyal medya çalkalandı. “Aleyna Tilki’nin yaşlısı” dediler. O yoruma çok güldüm bak. Orada gazetecinin soruları ekrana yansımayınca ben durduk yere kendimi övüyor pozisyonuna düştüm. 

Yaz Gazeteci’ sizinle özdeşleşmiş bir şarkı ve geleneksel olarak her konserinizde son kısmının sözlerini güncelleyerek söylüyorsunuz. Şu anki duygunuzla doğaçlama bir dize ekleseniz ne derdiniz?
İş Bankası’na el koymak isteyenleri de yaz gazeteci" derdim. Ben diyorum ama sen yazabilecek misin? (Gülüyor).

Sizin için ‘solcu ve komünist’ derler. siz kendinize ne diyorsunuz? 
Ben solcuyum. Dün de böyleydim, yarın da böyle olacağım. Ama komünist olup olmadığımı bilmiyorum. Çünkü hayatla ideoloji birbirine uymadı maalesef. İnsan egosu yine galip çıktı. Sovyetler’de olanları gördük. O düzenin kitaplardaki gibi uygulandığını görmediğim için komünist olur muyum... Onu ancak yaşarsam bilebilirim. Ama solcuyum ve sol yelpaze, inandığım tüm dünya değerlerini içine alıyor.

Sizce Türkiye’de sizi kimler dinliyor ve sahipleniyor? 
Solculuğuma rağmen beni her kesimden insan dinliyor. Son birkaç yıldır kitlem daha da genişledi. 

Türk sosyetesinin sizi sevmediğini düşünüyorsunuz. neden? 
Yıllar evvel solcu ve komünist diye sevmezler demiştim, doğru. Ama dünyaca ünlü olduktan sonra sosyete de ister istemez bana kulak vermek zorunda kaldı (Gülüyor).

Sokakta insanların ilgisi nasıl? 
Valla bunu sorduğun iyi oldu. Herkes saldırı halinde. Şu fotoğraf olayından yıldım. Eskiden de vardı ama çok arttı. Bu fotoğraf çekme işini kim icat ettiyse ne diyeyim ona bilmiyorum. Vallahi yıldım. En büyük şikayetim bu. Sadece ben değil tüm sanatçılar şikayetçi bence bu durumdan. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da hastane inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: ABD’den talep gelirse Trump ile görüşmeyi değerlendiririz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...