22 Eylül 2018 11:37

Kayyımdan satılık: Belediyenin taşınmazları satışa çıkarıldı

Dersim Belediyesine kayyım olarak atanan Vali Tuncay Sonel, belediyeye ait otopark, market, mağaza gibi gelir getirici taşınmazları satışa çıkardı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim Belediyesine kayyım olarak atanan Kent Valisi Tuncay Sonel, belediyenin önemli gelir kaynakları arasında olan bir otopark, market, mağaza ve büronun yanı sıra başkanlık konutunun da aralarında bulunduğu 16 adet taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkardı.

12 Eylül’de yapılan ihalede bu taşınmazlar için 54 bin TL ile 456 bin TL arasında değer biçildi. Ancak yapılan ihalede satışa çıkarılan taşınmazlar arasından sadece belediyeye ait büro, 58 bin TL’ye alıcı buldu. Diğer 15 taşınmaza alıcı çıkmadı.

Kayyım Tuncay Sonel, belediyeye ait taşınmazları ilk olarak geçtiğimiz mart ayında ihaleyle satışa çıkarmıştı. Ancak “Dersim Kayyumu belediyeyi satılığa çıkardı!” haberleri sonrası oluşan kamuoyu tepkisi üzerine ihale durdurulmuştu. Aradan 6 ay geçmeden belediyeye ait taşınmazlar yeniden satışa çıkarılmış oldu.

‘BORÇLARI KAPATMAK İÇİN...’

Yapılan ihaleye dair ismini vermek istemeyen bir Dersim Belediye Meclisi üyesinden alınan bilgilere göre, belediyeye ait taşınmazlar var olan borçlardan kaynaklı satılığa çıkarıldı. “Belediyenin borç batağında olduğunu” ifade eden Belediye Meclis üyesi, gelir kaynağı olan her şeyin satılıp, borçların kapatılmak istendiğini kaydetti.

Meclis Üyesi, yapılacak olan yerel seçimlerde belediyeyi hangi parti alırsa alsın borç batağında alacağını, gelir kaynaklarının da satılması dahilinde gelirsiz bir kurumun alınmış olacağını da ekledi. (Dersim/MA)

ÖNCEKİ HABER

İtibarından tasarruf etmeyenler, İsmail Devrim ile ‘aynı gemide’ mi? 

SONRAKİ HABER

Memleketi bu hale dış güçler mi getirdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...