22 Eylül 2018 11:15

Kolon kanseri Muhsin Kızılkan’ın serbest bırakılması istendi

Polis tarafından Galatasaray Meydanı’nda yapılması engellenen eylem, İHD İstanbul Şube binasının önünde yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu,  F Oturumu’nun 339’uncu haftasında  hasta mahpus Muhsin Kızılkan'ın durumuna dikkat çekildi. Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Galatasaray Meydanı’nda yapılması yasaklanan eylem, İHD İstanbul Şubesi önünde gerçekleştirildi.

339 HAFTADIR GERÇEKLEŞEN EYLEME POLİS ENGELİ

“339. F oturması hasta mahpus Muhsin Kızıl kan serbest bırakılsın” yazılı pankartı ve hasta mahpusların fotoğrafları İHD İstanbul Şubesi’nin penceresine asıldı. Eylemde, basın metnini İHD Hapishane Komisyonu Üyesi Hatice Onaran okudu. Onaran konuşmasına hak ihlalleri vurgusuyla başladı. Bu sürecin en ağır sonuçlarının cezaevlerinde yaşandığına dikkat çeken Onaran “İnsan haklarının ayaklar altına alındığı hapishanelerde mahpusların her türlü ihtiyaç ve talebi görmezden gelinmekte, tedavi hakkı olabildiğince engellenerek mahpuslar ölüme terk edilmektedir” dedi.

İnsan hakları savunucuları olarak her türlü hakkı gasp edilen mahpusların sesi olacaklarını dile getiren Onaran 339’uncu haftada hasta tutuklu Muhsin Kızılkan’ın durumuna dikkat çekmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

‘AİLESİNE HABER VERİLMEDİ’

Onaran “Müebbet hükümlüsü Muhsin Kızılkan, önce İzmir Hapishanesinde tutulur, daha sonra Mersin/Silifke, Konya, Bartın, İskenderun gibi bir çok hapishaneye sürgün edilmiştir. Hapishaneye girmeden önce herhangi bir sağlık sorunu olmamasına karşın, içeride bulunduğu süreçte çeşitli hastalıklara yakalanır, psikolojik sıkıntılar baş gösterir.  Aralık 2016’da kolon kanseri teşhisi konur. Kısa bir süre sonra hastaneye yatırılarak, kalın bağırsakları ameliyatla alınır. Hayati riski olan bu ameliyatın ne öncesi ne de sonrasında ailesine haber verilmez. Aile bu ameliyat haberine kendi imkanları ile ulaşmıştır” diye hasta tutuklunun durumunu anlattı.

‘KAYGILIYIZ!’

İnsan hakları savunucuları olarak kaygılı olduklarını ifade eden Onaran “Eğer gerekli tedavi sağlanmazsa pek çok mahpusun yaşamını yitireceğinden kuşkumuz yoktur. Bu nedenle Muhsin Kızılkan ve tüm ağır hasta mahpusların gerekli tedavilerinin sağlanması için serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cemevi’ndeki hırsızlığa tepki

SONRAKİ HABER

Köln'de Adil Demirci'ye özgürlük toplantısına ilgi yoğun oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa